Anasayfa

22-09-2020
Kaçak göçmen hareketliliğinde artış
Son günlerde güvenlik güçleri ile kaçak göçmenler arasında yaşanan kovalamaca ve gözaltına alma olaylarında artış görüldüğü bildirildi.
22 Eylül 2020 Salı

19 Eylül Cumartesi akşamı yaşanan olayda göçmen kaçakçılığı yapan üç kişi Yassıköy Sınır Güvenliği Karakolunda görevli polisler tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, üç kişiden ikisi kaçakları taşıyan aracın önünde giden ve yoldaki kontroller hakkında söz konusu araca bilgi veren "haberciler" olarak hareket ediyordu. Olayda, kaçakları taşıyan aracın Maronya bölgesinde polislerce yapılan "dur" ihtarına uymadığı ve sürat arttırarak bölgeden uzaklaşmaya çalıştığı bildirildi. Aracın Kuşlanlı yakınlarında tarla korkuluklarına çarparak durduğu belirtildi.

Polislerin göçmenleri kaçıran kişiyi gözaltına aldığı, araçta ise yedi kaçak göçmenin olduğu ifade edildi. Kaçakçı ve göçmenlerin araçtan uzaklaşmasıyla aracın alevlere teslim olduğu ve yandığı kaydedildi.

Öte yandan 20 Eylül Pazar sabahı Rodop iline bağlı Bekirköy'de yaşanan olayda ise Şapçı Sınır Güvenliği Karakolunca yapılan kontrol sonucunda bir kaçakçının ve beş kaçak göçmenin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada İskeçe'ye bağlı Tepeçiftliği (Nea Kesani) köyü yakınlarında ise Rodop ili emniyet müdürlüğü üyesi polisler tarafından iki yabancı uyruklu kaçakçının yakalandığı bildirildi. Sözkonusu kaçakçıların polisle yaşanan kovalamaca sonrasında gözaltına alındığı ifade edildi. Kaçakçıların dört göçmenin yasa dışı yollardan Yunanistan'ın iç bölgesine doğru kaçırmaya çalıştığı belirtildi.

Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler