Anasayfa

22-09-2020
Kaçak göçmen hareketliliğinde artış
Son günlerde güvenlik güçleri ile kaçak göçmenler arasında yaşanan kovalamaca ve gözaltına alma olaylarında artış görüldüğü bildirildi.
22 Eylül 2020 Salı

19 Eylül Cumartesi akşamı yaşanan olayda göçmen kaçakçılığı yapan üç kişi Yassıköy Sınır Güvenliği Karakolunda görevli polisler tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, üç kişiden ikisi kaçakları taşıyan aracın önünde giden ve yoldaki kontroller hakkında söz konusu araca bilgi veren "haberciler" olarak hareket ediyordu. Olayda, kaçakları taşıyan aracın Maronya bölgesinde polislerce yapılan "dur" ihtarına uymadığı ve sürat arttırarak bölgeden uzaklaşmaya çalıştığı bildirildi. Aracın Kuşlanlı yakınlarında tarla korkuluklarına çarparak durduğu belirtildi.

Polislerin göçmenleri kaçıran kişiyi gözaltına aldığı, araçta ise yedi kaçak göçmenin olduğu ifade edildi. Kaçakçı ve göçmenlerin araçtan uzaklaşmasıyla aracın alevlere teslim olduğu ve yandığı kaydedildi.

Öte yandan 20 Eylül Pazar sabahı Rodop iline bağlı Bekirköy'de yaşanan olayda ise Şapçı Sınır Güvenliği Karakolunca yapılan kontrol sonucunda bir kaçakçının ve beş kaçak göçmenin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada İskeçe'ye bağlı Tepeçiftliği (Nea Kesani) köyü yakınlarında ise Rodop ili emniyet müdürlüğü üyesi polisler tarafından iki yabancı uyruklu kaçakçının yakalandığı bildirildi. Sözkonusu kaçakçıların polisle yaşanan kovalamaca sonrasında gözaltına alındığı ifade edildi. Kaçakçıların dört göçmenin yasa dışı yollardan Yunanistan'ın iç bölgesine doğru kaçırmaya çalıştığı belirtildi.

Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”