Anasayfa

22-09-2020
"Hayvan besicileri devletin ekonomik desteğinden mahrum"
İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, Doğu Makedonya Trakya bölgesinde hayvan besicilerinin devletin ekonomik desteğinden mahrum kaldığını belirtti.
22 Eylül 2020 Salı

Konuyla ilgili olarak Tarım Bakanı Makis Voridis'e yönelik olarak meclise soru önergesi sunan milletvekili Burhan Baran problemi meclis gündemine taşıdı.

Baran soru önergesinde şunları kaydetti:
"Tarım Bakanlığı süt üreticilerinin ekonomik desteği (yardım miktarı hayvan başına 4 Euro) alabilmeleri için en az 100 kg süt satmaları ön koşulunu koydu.

Doğu Makedonya - Trakya Hayvancılık Dernekleri alınan bu karara, Paskalya dönemindeki kuzu fiyatlarının düşük olmasına sebep olan koronavirüsün ekonomik etkilerini hafifletmek nedeniyle verilen yardım miktarı ve dağıtım koşulları ile ilgili hayal kırıklıklarını ifade etmektedirler.

Çoğu balkan kolu ve sınır bölgesinde bulunan süt üreticilerinin en az 100 kg satış yapılması ön koşulunu gerçekleştiremedikleri ve ekonomik desteğin dışında kaldıkları gözlenmektedir. Buna sebep, süt tüccarlarının mesafeyi bahane edip şahsi ekonomik çıkarlarını korumak adına onlardan gereken süt miktarını almamalarıdır.

Acaba bahsı geçen üreticiler, bulundukları bölgesel zorluklara rağmen işyerlerini ve buradaki yaşamlarını terk etmedikleri için ikinci sınıf insan muamelesi görüyor ve cezalandırılıyorlar mı?"

İskeçe milletvekili Burhan Baran soru önergesine şöyle devam etti: "Fonların yetersiz kaldığı bu ortamda, verdiğiniz bu karar kimseyi tatmin etmemekle kalmıyor aksine pandemiden etkilenen süt üreticilerini, ekonomik açıdan hiç mi hiç güçlendirmiyor. Sonuç olarak, balkan ve sınır bölgelerinde yaşayan çok sayıda hayvan yetiştiricisine, yapılan bu ekonomik yardım yetersiz kalmakla birlikte onları evlerini ve işlerini başka yerlere taşımaya mecbur bırakıyor. Yukarıdakilere dayanarak, yetkili Bakana soruyorum: Pandemiden etkilenen Doğu Makedonya - Trakya’nın balkan ve sınır bölgelerindeki süt üreticilerinin uğradığı adaletsizliği gidermek için 100 kg taban limitini kaldırıp, onların da hakkı olan bu yardımdan faydalanmalarını sağlamayı düşünüyor musunuz?"

Haberler


EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam

YDP ile PASOK arasında 16,5 puan fark var

Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü

Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti

Bakan Zaharaki, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesini ziyaret etti

İskeçe’de Mizanlı Türk Azınlık İlkokulunun açılmaması protesto edildi

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı: “Azınlık okullarının kapatılmasına dur demeliyiz”

Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında