Anasayfa


22-09-2020
“Hayvan besicileri devletin ekonomik desteğinden mahrum”
İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, Doğu Makedonya Trakya bölgesinde hayvan besicilerinin devletin ekonomik desteğinden mahrum kaldığını belirtti.
22 Eylül 2020 Salı

Konuyla ilgili olarak Tarım Bakanı Makis Voridis’e yönelik olarak meclise soru önergesi sunan milletvekili Burhan Baran problemi meclis gündemine taşıdı.

Baran soru önergesinde şunları kaydetti:
“Tarım Bakanlığı süt üreticilerinin ekonomik desteği (yardım miktarı hayvan başına 4 Euro) alabilmeleri için en az 100 kg süt satmaları ön koşulunu koydu.

Doğu Makedonya – Trakya Hayvancılık Dernekleri alınan bu karara, Paskalya dönemindeki kuzu fiyatlarının düşük olmasına sebep olan koronavirüsün ekonomik etkilerini hafifletmek nedeniyle verilen yardım miktarı ve dağıtım koşulları ile ilgili hayal kırıklıklarını ifade etmektedirler.

Çoğu balkan kolu ve sınır bölgesinde bulunan süt üreticilerinin en az 100 kg satış yapılması ön koşulunu gerçekleştiremedikleri ve ekonomik desteğin dışında kaldıkları gözlenmektedir. Buna sebep, süt tüccarlarının mesafeyi bahane edip şahsi ekonomik çıkarlarını korumak adına onlardan gereken süt miktarını almamalarıdır.

Acaba bahsı geçen üreticiler, bulundukları bölgesel zorluklara rağmen işyerlerini ve buradaki yaşamlarını terk etmedikleri için ikinci sınıf insan muamelesi görüyor ve cezalandırılıyorlar mı?”

İskeçe milletvekili Burhan Baran soru önergesine şöyle devam etti: “Fonların yetersiz kaldığı bu ortamda, verdiğiniz bu karar kimseyi tatmin etmemekle kalmıyor aksine pandemiden etkilenen süt üreticilerini, ekonomik açıdan hiç mi hiç güçlendirmiyor. Sonuç olarak, balkan ve sınır bölgelerinde yaşayan çok sayıda hayvan yetiştiricisine, yapılan bu ekonomik yardım yetersiz kalmakla birlikte onları evlerini ve işlerini başka yerlere taşımaya mecbur bırakıyor. Yukarıdakilere dayanarak, yetkili Bakana soruyorum: Pandemiden etkilenen Doğu Makedonya - Trakya'nın balkan ve sınır bölgelerindeki süt üreticilerinin uğradığı adaletsizliği gidermek için 100 kg taban limitini kaldırıp, onların da hakkı olan bu yardımdan faydalanmalarını sağlamayı düşünüyor musunuz?”

Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti