Anasayfa

22-09-2020
AB Zirvesi 1-2 Ekim’e ertelendi
AB Liderler Zirvesi, AB Konseyi Başkanı Michel’in ekibinden bir kişinin Kovid-19 olması ve Michel’in karantinaya girmesi nedeniyle 1 Ekim’e ertelendi.
22 Eylül 2020 Salı

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi, ekibinden bir kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in karantinaya girmesi nedeniyle 1-2 Ekim’e ertelendi.

Michel’in Sözcüsü Barend Leyts, Michel’in geçen hafta yakın temas içinde olduğu güvenlik ekibinden bir görevlinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Leyts, Michel’in düzenli olarak test yaptırdığını ve dünkü son testinin negatif olduğunu ancak Belçika kuralları gereği bugün itibarıyla karantinaya girmesi gerektiğini belirtti.

Leyts, "AB Konseyi Başkanı Michel, 24-25 Eylül’de yapılması planlanan hususi AB Zirvesi’ni 1-2 Ekim’e ertelemeye karar verdi." ifadesini kullandı.

AB liderlerinin zirvede Doğu Akdeniz ve Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra Çin, Kovid-19 tedbirleri ve ekonomik politikaları ele alması bekleniyor.

Haberler


Danışma Kurulu Başkanı Trampa’dan Eskişehir’de şehit olan orman çalışanları için taziye mesajı

Meriç ilinde yangın

15. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası tamamlandı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dr. Sadık Ahmet’i andı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dr. Sadık Ahmet için anma mesajı

YTB, Dr. Sadık Ahmet’i andı: “Sadık Ahmet’in davası sürüyor”

Türkiye Dışişleri Bakanlığından ’Dr. Sadık Ahmet’ paylaşımı

Doğu Makedonya - Trakya, Londra’daki festivalde tanıtıldı

YDP milletvekillerinden “ulusal konularda” soru önergesi hazırlığı iddiası

100’den fazla yardım kuruluşundan Gazze’de kitlesel açlığın yayıldığı uyarısı

Doğu Libya güçlerinden ilk askerler eğitim için Yunanistan’a geliyor

Küçük Müsellim ile Çiftlik köyleri arasında yangın