Anasayfa

23-09-2020
Yoğun bakım üniteleri Kovid hastalarına ayrılıyor!
Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias başkanlığında yapılan toplantıda ülke genelindeki yoğun bakım ünitelerinin durumu ele alındı.
23 Eylül 2020 Çarşamba

Son günlerde günlük Kovid -19 vakalarının 300'ün üzerine çıkması üzerine yetkililer bir dizi önlemi uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Şu anda ülke genelindeki hastanelerde Kovid -19 nedeniyle tedavi altında olan hasta sayısının 580 olduğu bildirildi. Solunum cihazına bağlı olan hastaların yaş ortalaması ise 68. Yoğun bakım ünitelerindeki hastaların tüm yaş gruplarından olduğu, en genç hastanın ise 17 yaşında olduğu ifade edildi.

Yetkililerin açıklamasına göre, ülke genelinde birçok yoğun bakım ünitesi Kovid -19 hastaları için ayrılıyor. Attikon ve Gennimata hastanelerindeki yoğun bakım ünitelerinin boşaltılarak, koronavirüs hastalarına ayrıldığı kaydedildi. Attika bölgesindeki vaka artışlarından sonra Gennimatas Hastanesi'nin zor durumda olduğu ve yeni hasta kabul etmesinin imkansız olduğu vurgulandı. Son günlerde söz konusu hastaneye giren Kovid-19 hastalarının önemli bir bölümünün solunum cihazına bağlandığı da ifade edildi.

Yetkililer önümüzdeki günlerde özellikle de Atina bölgesinde durumun daha da vahim hale gelmesinden endişe ediyor.

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor