Anasayfa


26-09-2020
Bakoyanni: “İki sınıflı - üç sınıflı ilkokullar kapatılsın”
Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni, Kozlukebir Belediyesi’nde yaptığı toplantıda, az sınıflı azınlık ilkokullarının merkezi noktalarda daha büyük okullarla birleştirilmesi önerisini gündeme getirdi.
26 Eylül 2020 Cumartesi

Dora Bakoyanni, ikinci durağı olan Kozlukebir Belediyesi’nde Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram ile görüştü.

Bölge milletvekillerinin de yer aldığı görüşmede Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, bölgede azınlık ortaokulu, lisesi ve anaokulu açılmasını istedi. Rıdvan Ahmet’in Bakoyanni’ye ilettiği talepler arasında Kozlukebir, Hemetli ve Mehrikoz’da ikinci fırsat okullarının açılması, tütün üretiminin desteklenmesi, sulama ağı kurulması, içme suyu sorunu olan bölgelerde su şebekesinin yenilenmesi yer aldı.

Rıdvan Ahmet, taleplerinin yer aldığı yazılı metni de Bakoyanni’ye verdi.


İLKOKUL KONUSU
Bu arada, görüşme sırasına Bakoyanni’nin bölgedeki az sınıflı azınlık ilkokullarının birkaç merkezi noktada toplanması önerisi dikkat çekti. Bakoyanni, az sınıflı ilkokullardaki çocukların eğitimden geri kaldığını savunarak, söz konusu okullardaki öğrencilerin merkezi noktalarda toplanacak daha büyük okullara taşınmasını önerdi.

Servis ve beslenme sorunu karşılanarak, çocukların daha büyük okullarda eğitim görmelerinin faydalı olduğunu söyleyen Bakoyanni, belediye başkanının konuyu görüşmesini, ailelerin de bu konudaki görüşlerini almasını istedi. Bakoyanni, önerisi kabul görmediği takdirde bunun gerçekleşmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’in ortaokul konusundaki talebini dile getirirken sözünü kesen Bakoyanni, ilkokul konusunun öncelikli olduğunu tekrarladı ve iki – üç sınıflı okulların kapatılması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, konunun azınlık içerisinde tartışılabileceğini ifade etti.

KALKINMA PROGRAMI
Rıdvan Ahmet, Trakya bölgesi için özel bir kalkınma programı uygulanmasını da istedi. Kozlukebir Belediye Başkanı, bölgenin tarım ve hayvancılık açısından desteklenmesini, yeni üretim biçimlerinin teşvik edilmesini talep etti.

Sanayi bölgesinin de desteklenmesi gerektiğini belirten Rıdvan Ahmet, bölgede istihdam alanlarının açılması için bunun önemli olduğunu ifade etti.

Tütün üreticilerinin sorunlarına dikkat çeken Rıdvan Ahmet, aile başına düşen ortalama 16 dönümlük bir alanda başka ürün yetiştirme şansının olmadığını vurguladı.




Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi