Anasayfa

27-09-2020
Azınlık sorunlarını Bakoyanni'ye ilettiler
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) yöneticileri, Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni ile görüştü. Görüşmede, başta eğitim olmak üzere Batı Trakya Türk Azınlığı'nın sorun ve isteklerini Bakoyanni'ye iletildi.
27 Eylül 2020 Pazar

27 Eylül Pazar (bugün) saat 9:30'da Gümülcine'de Chris § Eve Oteli'nde gerçekleşen görüşmeye, BTAYTD'den başkan Hüseyin Baltacı ve dernek yöneticileri İlhan Mehmet ile Yücel Eminoğlu katıldı. Kalkınma Komisyonu'ndan da Bakoyanni'nin yanı sıra azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve İlhan Ahmet ile diğer bölge milletvekilleri yer aldı.

Görüşmede BTAYTD yöneticileri, başta eğitim olmak üzere Batı Trakya Türk Azınlığı'nın sorun ve isteklerini Dora Bakoyanni'ye iletti. BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı ve diğer yöneticiler, eğitim konusunda yaşanan sıkıntıları başlıklar halinde aktardılar. Çift dilli anaokulları açılması, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi'nin yeni bir binaya kavuşturulması, azınlık ilkokullarındaki eğitim kalitesinin arttırılması gibi sorunları Dora Bakoyanni'ye aktaran yöneticiler, kalkınma alanında özellikle çiftçilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirttiler.

Bölgedeki yüksek işsizlik oranı nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kalan ailelerin yaşadığı sorunları gündeme getiren BTAYTD heyeti, özellikle mevsimsel işçi olarak yurt dışına gitmek zorunda kalanların eş ve çocuklarının yaşadığı zorluklara dikkat çekti.


Dora Bakoyanni, İskeçe Azınlık Ortakolu ve Lisesi'nin bina sorunu ile yakından ilgilendiklerini, zor bir durum olmasına rağmen sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Eşleri yurt dışında çalışmak zorunda kalan kadınların sorununun da önemli bir konu olduğunu belirten Bakoyanni, bu konuya bir kadın olarak ayrıca önem verdiğini ve kadınlara yönelik özel kalkınma projeleri düşündüklerini söyledi.

BTAYTD yöneticileri, Dora Bakoyanni'ye sorunları içeren kapsamlı bir rapor da sundular.

Haberler


İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran’a ertelendi

Çınar Camii provokasyonu davası öncesinde Trampa’dan açıklamalar

Asgari ücret zammına muhalefetten sert tepki

KKE: Dedeağaç’ın yükselen stratejik rolü risk ve sorular doğuruyor

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önünde

Frontex raporları: Yunanistan’da göçmenlere işkence ve geri itme iddiaları

Çınar Camii davasında Eyalet Eğitim Müdürlüğünün açıklaması davayı etkileme isteği mi?

DEB Partisi ve BTAYTD’dan köy ziyareti

Danışma Kurulundan İskeçe’deki davayla ilgili açıklama

Yeni Kalkınma Planı tanıtılıyor: Hükümet heyeti Gümülcine’de

BTAYTD Kadınlar Kolundan Müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Milletvekili Özgür Ferhat’tan BTAYTD’a ziyaret