Anasayfa

27-09-2020
Azınlık sorunlarını Bakoyanni'ye ilettiler
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) yöneticileri, Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni ile görüştü. Görüşmede, başta eğitim olmak üzere Batı Trakya Türk Azınlığı'nın sorun ve isteklerini Bakoyanni'ye iletildi.
27 Eylül 2020 Pazar

27 Eylül Pazar (bugün) saat 9:30'da Gümülcine'de Chris § Eve Oteli'nde gerçekleşen görüşmeye, BTAYTD'den başkan Hüseyin Baltacı ve dernek yöneticileri İlhan Mehmet ile Yücel Eminoğlu katıldı. Kalkınma Komisyonu'ndan da Bakoyanni'nin yanı sıra azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve İlhan Ahmet ile diğer bölge milletvekilleri yer aldı.

Görüşmede BTAYTD yöneticileri, başta eğitim olmak üzere Batı Trakya Türk Azınlığı'nın sorun ve isteklerini Dora Bakoyanni'ye iletti. BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı ve diğer yöneticiler, eğitim konusunda yaşanan sıkıntıları başlıklar halinde aktardılar. Çift dilli anaokulları açılması, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi'nin yeni bir binaya kavuşturulması, azınlık ilkokullarındaki eğitim kalitesinin arttırılması gibi sorunları Dora Bakoyanni'ye aktaran yöneticiler, kalkınma alanında özellikle çiftçilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirttiler.

Bölgedeki yüksek işsizlik oranı nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kalan ailelerin yaşadığı sorunları gündeme getiren BTAYTD heyeti, özellikle mevsimsel işçi olarak yurt dışına gitmek zorunda kalanların eş ve çocuklarının yaşadığı zorluklara dikkat çekti.


Dora Bakoyanni, İskeçe Azınlık Ortakolu ve Lisesi'nin bina sorunu ile yakından ilgilendiklerini, zor bir durum olmasına rağmen sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Eşleri yurt dışında çalışmak zorunda kalan kadınların sorununun da önemli bir konu olduğunu belirten Bakoyanni, bu konuya bir kadın olarak ayrıca önem verdiğini ve kadınlara yönelik özel kalkınma projeleri düşündüklerini söyledi.

BTAYTD yöneticileri, Dora Bakoyanni'ye sorunları içeren kapsamlı bir rapor da sundular.

Haberler


2026’da çiftçilere 2,2 milyar euroluk destek ödemesi yapılacak

Survivor’da kaza: Yayın ertelendi

Gümülcine’de ücretsiz cilt kanseri taraması

Anneler Günü İskeçe Türk Birliğinde coşkuyla kutlandı

İTB ve GTGB halk oyunları ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdırellez Şenlikleri’nde sahne aldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Anneler Günü ziyaretleri

Mustafçova’daki hatim etkinliğinde trafik cezası tepkisi

Soydaşlar Mustafçova’daki hatim etkinliğinde buluştu

İskeçe’de terk edilmiş evde ölü bebek bulundu

BTTDD’nin yeni Genel Başkanı Batuhan Kaşifoğlu oldu

Kamu çalışanları greve gidiyor

Patrik Vartholomeos: “Heybeliada Ruhban Okulu’nun yenilenen binasının açılışı eylülde yapılacak”