Anasayfa

28-09-2020
Özgür Ferhat: "Trakya'nın kalkınmasının yolu insan ve azınlık haklarından geçmektedir"
Rodop ili SİRİZA Bölge Koordinatörü Özgür Ferhat, Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni'nin bölgeyi ziyaretiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
28 Eylül 2020 Pazartesi

Rodop ili SİRİZA Bölge Koordinatörü Özgür Ferhat, Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni'nin bölgeyi ziyaretiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Ferhat yaptığı açıklamada, bölgenin ekonomik ve toplumsal olarak kalkınmasının yolunun demokrasiden, şeffaflıktan,ciddi ve adaletli yatırımlar ile insan ve azınlık haklarından geçtiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Rodop ili SİRİZA Bölge Koordinatörü Özgür Ferhat'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Bildiğiniz üzere 30 yıla yakın bir zaman zarfında bölgemiz Batı Trakya için ikinci kez partiler arası komisyon kurulmaktadır.

Bugün bölgemizi Komisyon başkanı Sayın Dora Bakoyanni ziyaret edip Atina'daki komisyon çalışmalarını yerel halka ve hitab edilen bölgeye taşıdığını aktardı.

Birinci komisyondan bu yana bölge halkının beklentileri yıllar içerisinde tükenip hızlıca yerini hayal kırıklığına,ayrımcılığa, dışlanmışlığa ve bölgeler arası haksızlıklara bırakmıştır.

Tüm iyi niyetimize rağmen bugünkü ziyarette de bazı gayri ciddi ve samimi olmayan yaklaşımlar gözlenmiştir.

Ekonomik ve toplumsal kalkınmamızı istiyorlarsa artık ucuz politikayı bırakıp, gerçek ihtiyaçlara bakmaları gerekir.

Şahsım ve partim adına belirtmek isterim ki,bu özel komisyonun bölge için faydalı olabilmesi adına elimden gelen tüm önerileri, siyasi müdahaleleri ve çalışmaları yapmaya hazırım.

Diğer taraftanda aynı hassasiyetle belirtmek isterim ki kronikleşmiş kalkınma yahut da azınlık sorunlarımızın makam odalarında çözümlenmesi neredeyse imkansızdır.

Kalkınma ve büyüme istiyorsak çalışan, üreten ve ekonomiyi ayakta tutan sosyal kesimi diyaloğa davet edeceksin.

Neredeyse 70 yıldır kendin yarattığın Azınlık sorunları olarak adlandırılan sorunları, ciddi ve samimiysen hak sahibini yani Azınlığı diyaloğa davet edeceksin.

Bölgede geçici bir süre için de olsa, siyasi temsil yetki boşluğunu ve başarısızlığı kullanıp kimse üstünkörü, emrivaki ve keyfi dayatmalı uygulamaları hayata geçirebileceği umuduna kapılmasın.

Sorunları biliyoruz, geçmişi unutmuyoruz ve geleceğe umutla gülümsüyoruz."


Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”