Anasayfa

29-09-2020
Dedeağaç Hastanesi'ne Kovid -19 mücadelesi için ekipman desteği
Dedeağaç Hastanesi'ne, Kovid -19 pandemisiyle mücadele kapsamında dört yeni tıbbi ekipman alınacağı bildirildi.
29 Eylül 2020 Salı


Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios'un kararıyla Dedeağaç Hastanesi'ne
1.156.400 euro değerinde yeni tıbbi ekipman sağlanacak. Finansman ise ESPA programından karşılanacak.

Mikrobiyoloji laboratuvarı için alınacak 653.720 euro değerinde tıbbi ekipman sayesinde aynı anda çok sayıda Kovid -19 testi yapabilecek ve sonuçların daha hızlı teşhisine olanak sağlayacak.

İkinci tıbbi ekipman ise 370.000 euro değerinde olup, hastanenin Teşhis ve Tedavi Radyolojisi Bölümü için alınacak.

49.600 ve 83.080 euro tutarındaki üçüncü ve dördüncü ekipman ise Kulak Burun Boğaz Bölümü'nün ihtiyaçları ve ayrıca özel bir çamaşırhane yapımı için kullanılacak.

Alınacak tüm ekipmanların Kovid -19 salgını ile mücadele çerçevesinde kullanılacağı ve Dedeağaç Hastanesi'nin "Koronavirüs Referans Hastanesi" olarak çalışmalarına önemli ölçüde katkı sağlayacağı ifade edildi.

Dedeağaç Hastanesi'ni ziyaret ederek Hastane Müdürü Vaggelis Rofos ve diğer yetkililerle görüşen Eyalet Başkanı Hristos Metios ekipmanlar hakkında bilgi aldı.

Haberler


“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu

Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi