Anasayfa


02-10-2020
Azınlığın yerel yöneticileri Bakoyanni ziyaretini değerlendirdi
Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni’nin Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyareti, Batı Trakya Türk azınlık mensubu yerel yöneticiler değerlendirdi.
2 Ekim 2020 Cuma

Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni’nin Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyareti, Batı Trakya Türk azınlık mensubu yerel yöneticiler değerlendirdi. Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ve Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’le Bakoyanni ziyaretini azınlık açısından ele aldık.

EYALET BAŞKAN YARDIMCISI AHMET İBRAM: “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN SOMUT ADIMLARIN ATILMASINI BEKLEMEK DURUMUNDAYIZ”

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Komisyon Başkanı Dora Bakoyanni ile Kozlukebir belediyesini ziyaretinde görüştüğünü, ayrıca eyalet binasında da görüşme fırsatı olduğunu söyledi. Ahmet İbram, “Görüşmelerde komisyona, hem bölgemizin kalkınması hem de azınlık sorunlarının çözümü için kısa ve uzun vadede gerçekleşebilecek önemli öneriler yapıldı. Temennim, komisyonun bu önerileri değerlendirip, sorunların çözümü için olumlu yönde karar almasıdır.” Dedi.

Ahmet İbram konuşmasın şöyle devam etti: “Bu ziyaretin en önemli ayağını ise sayın Dora Bakoyanni’nin Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı sayın Hüseyin Baltacı ve dernek yönetimiyle yaptığı görüşmedir. Bu görüşmede başta azınlığımızın eğitim sorunları olmak üzere, bir dizi konular ele alındı ve görüşme sonrası sayın Bakoyanni’ye azınlığımızı yakından ilgilendiren bir rapor sunuldu. Bu ziyareti ziyadesiyle olumlu bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonra daha sabırlı hareket ederek ve davranarak sorunlarımızın çözümü için somut adımların atılmasını beklemek durumundayız. Bakoyanni’nin Trakya’daki temaslarını bizler de gerek bir azınlık üyesi olarak, gerekse seçilmiş ve azınlığımızı temsil eden bir kişi olarak yakından takip edip, görüşlerimizi sunma fırsatı bulduk. Bu ziyareti azınlığımızın sorunlarını devletin bir komisyonu nezdinde dile getirmek için bir fırsat olarak gördüğümü özellikle belirtmek isterim. Bizler azınlık olarak sorunlarımızı, böyle bir platformda güçlü ve kanunlara uygun bir şekilde, birlik içerisinde dile getirip, çözümü için ısrarcı ve takipçisi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Son olarak şunu belirtmek istiyorum; söz konusu komisyonda her partinin temsilcisi bulunuyor. Bizlerin de kişisel ve siyasi farklılıklarımızı bir yana bırakarak, azınlığımızın sorunları için hep birlikte çalışmamız gerekiyor.”

KOZLUKEBİR BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN AHMET: “KOMİSYONUN YAPACAĞI ÇALIŞMANIN SONUCUNU GÖRÜNCE BİR DEĞERLENDİRME YAPABİLİRİZ”

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Dora Bakoyanni’nin belediyeyi ziyareti sırasında taleplerini ekonomik kalkınma ve azınlık konuları olmak üzere iki başlık altında ilettiklerini söyledi.

Rıdvan Ahmet şöyle konuştu: “Böyle bir komisyonun oluşturulmasını elbette olumlu buluyoruz. Komisyon başkanının ziyaretini da olumlu buluyoruz. Ancak bunun gerçek anlamda olumlu olabilmesi için sonuçlarını görmemiz lazım. Sonucunu görmeden de şimdiden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bizleri ziyaret etmesini, Gümülcine belediyesine gitmemesini de mesaj olarak mı değerlendirmek lazım bilemiyorum. Azınlık açısından şimdilik somut bir şeyler yok. Belediye ziyareti sırasında ben kendisiyle konuşurken bölgemize azınlık ortaokulu talep edince sayın Bakoyanni ilkokul konusuna geçti. Yani konu biraz değişti. İlkokullar konusunun da azınlığın karar alması gereken bir konu olduğunu söyledik. Ancak ortaokul konusuna bir yanıt falan alamadık. Net bir şey söylemedi. Sonuç olarak biz sorunlarımızı ilettik. Gerek ekonomik sorunları, gerekse azınlık sorunlarını iletmeye çalıştık. Umarız bu sorunlar ve taleplerimiz gerektiği gibi dikkate alınır.”

MUSTAFÇOVA BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN DELİHÜSEYİN: “SAYIN DORA BAKOYANNİ'NİN KOMİSYON BAŞKANI OLMASI BİZİM İÇİN UMUT VERİCİ”

Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Sayın Dora Bakoyanni’nin Trakya Kalkınma Komisyonu başkanlığına getirilmesinin umutların artmasına neden olduğunu söyledi. Sayın Bakoyyani'nin bölgemizi ve bölgemizin hassasiyet ve sorunlarını bilen biri olduğunu ifade eden Delihüseyin "Sayın Bakoyanni’nin bu komisyonun başkanı olmasının bizler için çok olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Zira kendisi bölgemizi ve azınlığı çok iyi tanıyan birisi. Sık sık bu bölgeyi ziyaret eden bizlerin adeta içinden biri. İskeçe'de kendisi ile yaptığımız görüşmede pandemi döneminde yaşadıklarımızı bir kez daha anlatma fırsatı bulduk. Biz belediye olarak bölgemiz ile ilgili teklif ve düşüncelerimizi Trakya Kalkınma komisyonuna yazılı olarak ileteceğiz. Tekliflerimiz ve düşüncelerimizin dikkate alınacağından eminiz. Ancak şunu da eklemekte fayda var: Pandemi döneminde hem Başbakan sayın Miçotakis nezdinde hem de yetkili tüm bakanların bizlerin yanında durmuş olması bu umutlarımızın kaynağı ve sebebidir.

Önümüzdeki dönemde komisyonun yapacağı çalışmaların somut ve elle tutulur sonuçlarının göreceğinden umutlu olduğunu anlatan belediye başkanı Rıdvan Delihüseyin şunları kaydetti: "Gerek belediyemiz gerekse bölgemiz ve azınlığımızın birçok sorunları var. Azınlık sorunları uzun yıllardan bu yana çözüm bekliyor. Hem biz yerel yöneticiler olarak hem azınlık kurumları önerilerini ve taleplerini komisyona iletiyor. Aynı zamanda herkes şahsi olarak da bu komisyona teklif ve düşüncesini de aktarabilir. Bu konuda halkımızın bilgilendirilmesinde de isabet olduğunu düşünüyorum. Bu ziyaretin bir ilk olduğunu ve diyaloğun bundan sonra da devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Önce hedeflerin aciliyet sıralamasının yapılıp ona göre uygulamaya geçilmesi durumunda başarıya ulaşmak çok daha kolay olacaktır kanaatindeyim. Biz belediye yönetimi olarak ciddiyet ve samimiyet içerisinde dile getirdiğimiz çözüm önerilerimize kulak verileceğini ve dikkate alınacağından şüphemiz yok. Sayın Bakoyyani'nin diyalog ve işbirliği için her zaman hazır olduğunu bildiğimiz için bu umut dolu cümleleri kuruyoruz.
Kendilerine bölgemizi ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Tekrar etmekte fayda var.
Sorunlarımızın çözümü için büyük gayretler sarf edileceğini ve yeni ufuklar açacak düşünceler ve ekonomik teklifler ile dönüş yapılacağını düşünüyorum."

YASSIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ÖNDER MÜMİN: “HAZIRLADIĞIMIZ 10 MADDELİK RAPORU KOMİSYONA SUNACAĞIZ”

Rodop ili Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin de Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni’nin ziyaretini olumlu karşıladıklarını söyledi. Mümin, komisyona sunma üzere 10 maddelik bir rapor hazırladıklarını da ifade etti.

Bakoyanni’nin ziyaretini değerlendiren Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin şu ifadelere yer verdi: “Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni ziyaretini azınlığımız açısından olumlu ve pozitif değerlendiriyoruz. Kendisi ile yaptığımız ortak ve ikili görüşmelerde ,azınlık eğitimi ve Trakya bölgesinin kalkınması anlamında ciddi bir hassasiyet içerisinde olduğu kanaatine vardık. Kendisini Yassıköy'de yemekte ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Belediyemizi de kapsayacak ziyaretlerin ikinci turunda, hazırladığımız 10 maddelik önerileri komisyona sunacağımızı ilettik. Ayrıca Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği yönetim kurulu üyeleri ile yapılan görüşmeyi de azınlığımıza karşı haklı ve pozitif bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz.”

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi