Anasayfa

17-02-2021
Midilli'den Honnover'e göçmen seferi
Sığınma başvuruları kabul edilen ve içlerinde çocuklu 30 ailenin de bulunduğu 116 kişi, bugün (17 Şubat Çarşamba) Midilli'den uçakla direkt olarak Almanya'ya gönderildi. Böylece Avrupa ilk kez Ege Adaları'ndan direkt sığınmacı kabul etmiş oldu.
17 Şubat 2021 Çarşamba

Midilli'den direkt uçakla Almanya'nın Hannover kentine gönderilen düzenli göçmenler Afganistan, İran ve Irak kökenli.

Göç ve İltica Bakanlığı'nın, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ile yürütülen yerleştirme programı çerçevesinde bugün bir Yunan adasından bir AB ülkesine ilk direkt uçuş gerçekleştirildi.

Moria kampında çıkan yangının ardından, Başbakan Kiriakos Miçotakis ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında yapılan anlaşma sonucunda 1.553 düzenli göçmenin Yunanistan'dan Almanya'ya gitmesine karar verilmişti. Pandemi nedeniyle yürürlükte olan seyahat kısıtlamaları nedeniyle bugüne kadar Almanya'ya 449 göçmenin gidebildiği bildirildi.

Haberler


’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor