Anasayfa

28-07-2021
Aşı olanların virüsü kapma oranı 3 kat daha az
'Aşılar yapılmasaydı, bugünkü vakalar en az üç kat fazla olurdu.'
28 Temmuz 2021 Çarşamba


Profesörler Gikas Mayorkinis ve Thanos Dimopulos aşı yaptıranların koronavirüs kapma oranı ve hastalığı ne derecede geçirecekleri konusunda açıklamalarda bulundu.

İki profesörün açıklamasına göre iki doz aşıyı yaptırmış ve üzerinden 14 gün geçmiş kişilerin virüsü kapma oranı 3 kat daha az. Aşılı olanların virüsü kapmaları durumunda hastalığı ağır geçirme ihtimali ise aşı olmayanlara oranlara sekiz kat daha az. Uzmanlar, bu veriler göz önüne alındığında aşı olanların hastanede tedavi görme, entübe edilme veya hayatını kaybetme oranının oldukça düşük olduğunu belirtiyor.

Yapılan aşıların pandemi konusundaki etkisi hakkında da açıklama yapan Mayorkinis ve Dimopulos, bugüne kadar yapılan aşıların yapılmaması durumunda vaka sayısının bugünkü rakamlardan en az 3 kat fazla olacağını belirttiler.

Aşı olanlar konusunda da bilgiler veren iki profesör, aşıların yüzde 100 oranında koruma sağlamadığı dikkate alındığında, virüsün yayılmasını kolaylaştıran kalabalık ortamlarda maske ve hijyen kurallarına uyulmasına devam edilmesi çağrısında bulundu.

Haberler


“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan’ı Güzel Okuma ve Tecvid Yarışması” tamamlandı

Dışişleri Bakanlığından İsrail’in Yunan vatandaşlarına yönelik uygulamasına tepki

İskeçe Türk Birliğinden piknik etkinliği

Mehrikoz’da aşure etkinliği

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinden kapatılma sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı

Halk Birliğinden “Telebakım” programına eleştiri

Kuraklık alarmı: 12 adada olağanüstü hal ilan edildi

Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’