Anasayfa


28-07-2021
Velopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı
Yunan Çözümü Partisi Başkanı Velopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı.
28 Temmuz 2021 Çarşamba

Aşırı milliyetçi “Yunan Çözümü” partisinin başkanı Kiriakos Velopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı. Bugün Atina’da mecliste yapılan oylamada Velopulos’un dokunulmazlığı oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamaya 272 milletvekili katılırken, 263 milletvekili dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullandı. 9 milletvekili ise Velopulos’un dokunulmazlığının kaldırılması teklifine ret oyu verdi.

Aşırı milliyetçi “Yunan Çözümü” partisinin lideri Velopulos’un dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki teklif parlamentodaki Deontoloji Komisyonu tarafından meclis genel kuruluna getirildi. Söz konusu teklife neden olan olay ise iki Roman vatandaşın suç duyurusu oldu. Messini bölgesinde Roman vatandaşların karıştığı bir olay üzerine Yunan Çözümü partisi başkanı Velopulos televizyon kanallarına yaptığı açıklamada, hırsızlık vakalarıyla karşılaşan vatandaşların kendilerini savunabilmeleri amacıyla silah bulundurma hakkının yasal hale getirilmesini savunmuştu. Bu açıklamalardan sonra söz konusu grubu hedef haline getirdiği gerekçesiyle iki Roman vatandaş tarafından Velopulos aleyhine suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu arada, Velopulos’un da dokunulmazlığının kaldırılmasını ve suçlamalarla ilgili olarak mahkemede yargılanmak istediğini belirttiği ifade edildi.


Haberler


Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi