Anasayfa

28-07-2021
Velopulos'un dokunulmazlığı kaldırıldı
Yunan Çözümü Partisi Başkanı Velopulos'un dokunulmazlığı kaldırıldı.
28 Temmuz 2021 Çarşamba

Aşırı milliyetçi "Yunan Çözümü" partisinin başkanı Kiriakos Velopulos'un dokunulmazlığı kaldırıldı. Bugün Atina'da mecliste yapılan oylamada Velopulos'un dokunulmazlığı oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamaya 272 milletvekili katılırken, 263 milletvekili dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullandı. 9 milletvekili ise Velopulos'un dokunulmazlığının kaldırılması teklifine ret oyu verdi.

Aşırı milliyetçi "Yunan Çözümü" partisinin lideri Velopulos'un dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki teklif parlamentodaki Deontoloji Komisyonu tarafından meclis genel kuruluna getirildi. Söz konusu teklife neden olan olay ise iki Roman vatandaşın suç duyurusu oldu. Messini bölgesinde Roman vatandaşların karıştığı bir olay üzerine Yunan Çözümü partisi başkanı Velopulos televizyon kanallarına yaptığı açıklamada, hırsızlık vakalarıyla karşılaşan vatandaşların kendilerini savunabilmeleri amacıyla silah bulundurma hakkının yasal hale getirilmesini savunmuştu. Bu açıklamalardan sonra söz konusu grubu hedef haline getirdiği gerekçesiyle iki Roman vatandaş tarafından Velopulos aleyhine suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu arada, Velopulos'un da dokunulmazlığının kaldırılmasını ve suçlamalarla ilgili olarak mahkemede yargılanmak istediğini belirttiği ifade edildi.


Haberler


Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi

Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı