Anasayfa

03-08-2021
Yunanistan, AB’nin yangın söndürme desteği çağrısına yanıt vermedi
Türkiye’deki orman yangınları için yardıma hazır olduğunu bildiren Yunanistan, yardım faaliyetini organize eden Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’nın çağrısına yanıt vermedi.
3 Ağustos 2021 Salı

Türkiye’deki orman yangınları için yardıma hazır olduğunu bildiren Yunanistan, yardım faaliyetini organize eden Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’nın çağrısına yanıt vermedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğini arayarak, Türkiye’ye yardım etmeyi öngördüklerini, ancak kendi ülkelerindeki yangınlar nedeniyle yardım edemeyeceklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 29 Temmuz’da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak Türkiye’deki yangın çalışmalarına destek olmaya hazır olduklarını belirtmişti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell de, Türkiye’nin farklı yerlerinde devam etmekte olan yangınlar için 30 Temmuz’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak AB'nin, Türkiye’de devam eden yangınlar için yardım edebileceğini belirtmişti.

AFAD, Türk Dışişleri Bakanlığıyla eşgüdüm halinde, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’na yangın söndürme uçaklarının temini için başvurdu. Başvurunun ardından Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması üye ülkelere destek çağrısı yaparak yardım faaliyetinin organize edilmesine girişti. Bunun neticesinde İspanya ve Hırvatistan, Türkiye’ye uçak göndermek için harekete geçti. Ancak Yunanistan, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması üzerinden yapılan talebe yanıt vermedi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğini arayarak, Türkiye’ye yardım etmeyi öngördüklerini, ancak kendi ülkelerindeki yangınlar nedeniyle yardım edemeyeceklerini bildirdi.

Haberler


AA muhabiri Ayhan Mehmet’in karesi The Guardian’da “Günün Fotoğrafı” seçildi

YTB heyetinden Bulgaristan Başmüftülüğüne ziyaret

Hariçis’ten Batı Trakya’daki çiftçilere destek ziyareti

Türkan bebek anısına yarışma düzenlendi

“Dijital Sağlık Asistanı” tanıtıldı

“Toplum Öncüleri Ödülleri” dördüncü kez sahiplerini buluyor

SİRİZA’dan “Yunanistan Eurovision’dan çekilsin” çağrısı

Olimpiakos, Monte Morris’i kadrosuna kattı

İki yeni gölet için Yassıköy Belediyesinden teklif

Danimarkalı sperm bağışçısına ait kanser riski taşıyan gen Yunanistan’da dört çocukta tespit edildi

Kathimerini gazetesi: Yunanistan, İsrail’den silah alımını sürdürecek

Eylem yapmak isteyen çiftçilere polis müdahalesi