Anasayfa

06-10-2021
Velopulos'dan DEB Partisi'nin gerçekleştirdiği etkinlikle ilgili soru önergesi
Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, DEB Partisi'nin 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sirkeli köyünde gerçekleştirilen Edip Akbayram konserini meclise taşıdı.
6 Ekim 2021 Çarşamba

Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, DEB Partisi'nin 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sirkeli köyünde gerçekleştirilen Edip Akbayram konserini meclise taşıdı. Velopulos, Sirkeli'de yapılan etkinlikle ilgili olarak İçişleri Bakanı Makis Voridis ve Adalet Bakanı Kostas Çioras'ın cevaplandırması için meclise soru önergesi sundu.

Sirkeli stadında DEB Partisi tarafından organize edilen konserde yapılan konuşmaların "tahrik edici" olduğunu iddia eden Velopulos, Kozlukebir Belediyesi'nin stadı tahsis etmesinin de yasal olup olmadığını sordu.

Aşırı milliyetçi Yunan Çözümü Partisi Başkanı Velopulos, soru önergesinde DEB Partisi'nin azınlığın bir kesiminin çıkarlarını temsil ettiğini iddia ederek, Sirkeli köyünde düzenlenen 30. kuruluş yıl dönümü etkinliğine yaklaşık bin kişinin katıldığını öne sürdü.

Etkinlikte yapılan konuşmalardan "Türk doğduk, Türk öleceğiz" mesajının çıktığını savunan Velopulos, konuşmalarda Yassıköy Belediye Başkanının etkinliğin Yassıköy'de yapılması için izin vermemesinin eleştirildiğini söyledi.

Velopulos, içişleri ve adalet bakanlarına, yerel yöneticilerin Lozan Antlaşması gibi uluslararası anlaşmalara aykırı açıklamalarda bulunmalarının ve 'bölücü görüşleri' savunmalarının yasal olup olmadığını, ayrıca Kozlukebir Belediyesi'nin Sirkeli stadını DEB Partisi'nin etkinliği için tahsis etme kararının kanuna uygun olup olmadığını sordu.


Haberler


SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi

İskeçe Türk Birliğinden Çamlar Denizi’nde büyük piknik etkinliği

Çınar Camii davasında mücadele mesajı: Karar istinafa götürülecek

Çınar Camii davasında karar açıklandı

Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’

PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti