Anasayfa


06-10-2021
Velopulos’dan DEB Partisi’nin gerçekleştirdiği etkinlikle ilgili soru önergesi
Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, DEB Partisi’nin 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sirkeli köyünde gerçekleştirilen Edip Akbayram konserini meclise taşıdı.
6 Ekim 2021 Çarşamba

Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, DEB Partisi’nin 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sirkeli köyünde gerçekleştirilen Edip Akbayram konserini meclise taşıdı. Velopulos, Sirkeli’de yapılan etkinlikle ilgili olarak İçişleri Bakanı Makis Voridis ve Adalet Bakanı Kostas Çioras’ın cevaplandırması için meclise soru önergesi sundu.

Sirkeli stadında DEB Partisi tarafından organize edilen konserde yapılan konuşmaların “tahrik edici” olduğunu iddia eden Velopulos, Kozlukebir Belediyesi’nin stadı tahsis etmesinin de yasal olup olmadığını sordu.

Aşırı milliyetçi Yunan Çözümü Partisi Başkanı Velopulos, soru önergesinde DEB Partisi’nin azınlığın bir kesiminin çıkarlarını temsil ettiğini iddia ederek, Sirkeli köyünde düzenlenen 30. kuruluş yıl dönümü etkinliğine yaklaşık bin kişinin katıldığını öne sürdü.

Etkinlikte yapılan konuşmalardan “Türk doğduk, Türk öleceğiz” mesajının çıktığını savunan Velopulos, konuşmalarda Yassıköy Belediye Başkanının etkinliğin Yassıköy’de yapılması için izin vermemesinin eleştirildiğini söyledi.

Velopulos, içişleri ve adalet bakanlarına, yerel yöneticilerin Lozan Antlaşması gibi uluslararası anlaşmalara aykırı açıklamalarda bulunmalarının ve ‘bölücü görüşleri’ savunmalarının yasal olup olmadığını, ayrıca Kozlukebir Belediyesi’nin Sirkeli stadını DEB Partisi’nin etkinliği için tahsis etme kararının kanuna uygun olup olmadığını sordu.


Haberler


DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı