Anasayfa


07-10-2021
Miçotakis: ‘Avrupa’nın en güçlü ordusu Yunanistan’ın yanında olacak’
Başbakan Kiriakos Miçotakis, mecliste yaptığı konuşmada Avrupa’nın en güçlü ordusunun Yunanistan’ın yanında olduğunu söyledi.
7 Ekim 2021 Perşembe

Başbakan Kiriakos Miçotakis, mecliste yaptığı konuşmada Avrupa’nın en güçlü ordusunun Yunanistan’ın yanında olduğunu söyledi.

Yunanistan ile Fransa arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan savunma anlaşması bugün (7 Ekim Perşembe) mecliste oylanıyor. Başbakan Miçotakis imzalanan anlaşmayı savunurken, ana muhalefet partisi SİRİZA Partisi anlaşmanın iki eşit tarafın imzaladığı bir anlaşma olmadığını belirterek, meclisteki oylamada ret oyu kullanacaklarını söyledi.

Başbakan Miçotakis, anlaşmanın oylanmasıyla ilgili meclis genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Fransa ile Yunanistan arasında imzalanan savunma anlaşması sayesinde Avrupa’nın en güçlü ordusu ve aynı zamanda önemli nükleer bir güç olan Fransa ordusunun Yunanistan’ın yanında olacağını kaydetti. Anlaşmayı “tarihi bir anlaşma” olarak nitelendiren Miçotakis, bunun Avrupa ordusu için atılan ilk adım olduğunu da savundu.

Fransa ile imzalanan anlaşma sayesinde Yunanistan’ın saldırıya uğraması halinde yardım almasının ilk kez garanti altına alındığını söyleyen Miçotakis, “Bölgemizi ‘casus belli’ ile kimin tehdit ettiğini hepimiz biliyoruz” dedi.

Miçotakis, Fransız Belharra fırkateynlerinin Yunan donanmasına teslim edilmesiyle 30 yıllığına en son model savaş gemilerine sahip olunacağını dile getirdi. Miçotakis, Fransa ile imzalanan ve saldırı halinde karşılıklı yardımı öngören anlaşmanın ülkenin deniz, hava ve kara kesiminin tümünü kapsadığını ifade etti.

Başbakan Miçotakis konuşmasında meclisteki tüm siyasi güçlerin bu anlaşmaya “evet” demesi çağrısında bulundu.



Haberler


Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun