Anasayfa


07-10-2021
Demokratik İşbirliği Listesi’nden gündemdeki tartışmalarla ilgili açıklama
İsmet Kadı başkanlığındaki Demokratik İşbirliği Listesi son günlerde azınlık gündemini işgal eden konularla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
7 Ekim 2021 Perşembe

Yassıköy Belediyesi Demokratik İşbirliği Listesi basın açıklaması yayımladı. İsmet Kadı başkanlığındaki Demokratik İşbirliği Listesi son günlerde azınlık gündemini işgal eden konularla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Rodop ili Yassıköy Belediyesi’ndeki Demokratik İşbirliği Listesi’nin açıklaması şöyle:

Demokratik İşbirliği Listesi olarak Yassıköy Belediyesi’nde 2019 yerel seçimlerinde halkımızın bize verdiği muhalefet görevini yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz.

Son günlerde, merkezinde Yassıköy Belediyesi ve başkanının ön planda olduğu, toplumumuzun önde gelen şahsiyetlerinin, milletvekillerinin, sivil toplum kuruluşlarımızın, basın mensuplarının içine dahil edildiği gelişmeler yaşanmaktadır.

Tüm bu gelişmelere sessiz kalmamızın doğru olmayacağını düşünüyoruz. Bu çekişmenin içine grup üyelerimizin de dahil edilmesiyle, görüşlerimizi, değerlendirmelerimizi halkımızla ve kamuouyu ile paylaşmamız kaçınılmaz olmuştur.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak Azınlık haklarımızın kazanılması mücadelesinde çok saygın bir yere sahip olan DEB Partimizin ve Genel Başkanı’nın mücadelesini, seçilme şeklini, uygunsuz ve hoş olmayan ifadelerle değerlendirmek, HİÇ KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR!... bunu altını çizerek belirtmek isteriz.

Belediye Başkanının, bireyleri, basın yayın organlarını ve basın mensuplarını, kendi menfaatleri doğrultusunda değerlendirip, kendisine uymayanları, hakaret içeren, töhmet altında bırakan bir uslüpla eleştirmesinin tarafımızdan kabul edilmesi asla mümkün olamaz!

Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu’na seçildikleri kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla hizmet gayreti içerisinde olan çok değerli şahsiyetlerin, sanki farklı, birbirine rakip cephelerde imiş gibi gösterilmesi, toplumumuz nezdinde itibarsızlaştırılmaları, toplumda infial yaratılması, hiç bir soruna çözüm olamayacağı gibi, aksine sorunlarımızın artmasına neden olacaktır.

Bizler, Susurköy ve Yassıköy Belediyesi’nde görev yaptığımız 13 yılda 13 adet Kiraz Festivalini halkımızın desteği ile gerçekleştirdik.
Öncelikle Liste olarak, imkanlar dahilinde her türlü kültürel etkinliği desteklediğimizi ve destekleyeceğimizi belirtmek istiyoruz.
Bölgemizin turizmine, ekonomisine ivme kazandıracak, halkımızın Yassıköy Belediyesi sakinlerinin ve Rodop, Evros ve İskeçe halklarının yoğun katılımını, desteğini alacak her türlü etkinliği destekliyoruz.

Son günlerde, azınlık gündemini meşgul eden ve büyük ölçüde eleştirinin merkezi olan ‘davet alma, ya da almama’ meselesidir ki, bu konuda asıl, sorulması gereken soru, seçilmişlerin DEB Partisi’nin son yıllardaki etkinliklerine niye katılmadıkları olmalıydı, diye düşünüyoruz. Tüm halkın davetli olduğu bir etkinlikte ayrıcalık beklemek, halkın seçilmişleri için ne derece doğrudur?

Ayrıca, kamuoyunda gündem oluşturma amaçlı yapılan eleştirilerin odağına alınan, grup üyemiz Özcan Mehmet’e yönelik eleştirileri cevapsız bırakmamız da mümkün değildir.

11 yıldır seçilmiş olarak, ilk 9 yılında iktidarda bölgemize hizmet etmiş, Azınlık sorunlarıyla yakından ilgili kurumlarda aktif görev almış ve almakta olan arkadaşımıza ‘asılsız, yersiz ahlaksız, racon kesmek’ gibi ifadelerle yüklenmek, seçilmiş dahi olsa HİÇ KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR.

Anavatanımıza mal olmuş, halkın sevgi, saygısını kazanmış, çok değerli bir sanatçı, sayın Edip Akbayram’a saygısızlık yapmak, ağır, asılsız ifadelerle yüklenmek tarafımızdan asla kabul edilemez.
Anavatanımızın yasal pasaportunu kullanarak 4. kez bölgemize gelen ve sonuncusunda gözbebeğimiz DEB partimizin 30. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları için aramızda bulunan, çok değerli bir sanatçıdan Adli Sicil Kaydı isteme lüksümüzün olmadığını çok değerli Kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Eleştirilerin hedefinde olan bir başka grup üyemiz ise Av. Caner İmam olmuştur. Yerel yönetimlerde ilk defa seçilen Caner İmam, DEB Partisinin 30. Yıl kutlamalarıyla ilgili dilekçesine karşı belediyenin tutumunu eleştirmişti.

Grup üyemize, ‘Bay Caner’ şeklinde bir hitabı dengeli, sabit, yerli yerinde, kabul edilebilir bir ruh haliyle bağdaştırmamız mümkün değildir.

Belediye başkanının, muhalefet görevini yapan bir meclis üyesine aile geçmişi üzerinden yüklenerek yıpratmaya çalışmasına bir anlam veremedik. Ancak yaptığımız değerlendirmede bu konuda cevap hakkımızı saklı tutuyoruz.

Son olarak halkımızın bizlere teslim ettikleri oylarının hakkını verebilmek için, iktidarda iken olduğu gibi, her türlü özveride bulunmakta çekinmeden Azınlık çıkarlarını koruyarak, toplum çıkarlarını ön planda tutarak, görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Gelişmeleri, değerlendirmelerimizi halkımız ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla!”



Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret