Anasayfa

07-10-2021
Çipras: 'Fransa ile imzalanan anlaşma çıkarımıza değil'
Ana muhalefet partisi SİRİZA'nın Başkanı Aleksis Çipras, Fransa ile Yunanistan arasında imzalanan savunma anlaşmasına "ret" oyu vereceklerini söyledi.
7 Ekim 2021 Perşembe

Ana muhalefet partisi SİRİZA'nın Başkanı Aleksis Çipras, Fransa ile Yunanistan arasında imzalanan savunma anlaşmasına "ret" oyu vereceklerini söyledi.

Fransa ile imzalanan anlaşmanın Yunanistan'ın çıkarına olmadığını belirten Çipras, "Bu anlaşma egemenlik haklarımızı garanti altına almıyor, savunma sanayimize tek bir euro katkıda bulunmuyor, Türkiye ile gerilimi düşürme ihtimalinden uzaklaştırıyor ve bizi bölgemizin çok ötesindeki çatışmalara sokuyor."

Başbakan Miçotakis'in bu anlaşmayı ve Fransa'dan silah alımını 2020 yılı ilkbaharında imzalamadığını hatırlatan Çipras, ülke ekonomisinin milyarlarca euroluk silahlanma programına katlanmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Anlaşmayla ilgili oylamada "ret" oyu kullanacaklarını dile getiren SİRİZA lideri, Yunan askerlerinin Afrika'da ve başka bölgelerde yabancıların emrinde çatışmalara girmelerine neden olacak anlaşmanın maddelerini değiştireceklerini vurguladı.





Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı