Anasayfa


08-10-2021
Yakıt ve elektrik yardımında artış
Dünyadaki enerji krizinin etkilerini azaltmak amacıyla vatandaşların desteklenmesini öngören 500 milyon euroluk yardım paketi açıklandı.
8 Ekim 2021 Cuma

Dünyadaki enerji krizinin etkilerini azaltmak amacıyla vatandaşların desteklenmesini öngören 500 milyon euroluk yardım paketi açıklandı. Maliye Bakanı Hristios Staikuras ve Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas tarafından açıklanan yardım paketi, enerji fiyatlarındaki artışa karşı indirim miktarının arttırılmasını ve yakıt yardımının genişletilmesini kapsıyor.

“Şiddetli enerji krizi karşısında hiç kimseyi korumasız bırakmayacağız” diyen Skrekas, bu nedenle acil bir planı uygulamaya sokacaklarını söyledi.

Hükümetin enerji krizine karşı uygulamaya koyacağı destek paketi çerçevesinde daha önce ilan edilen elektrik faturalarındaki indirim miktarının yükseltilmesi öngörülüyor. Daha önce hane başına aylık 17 euro olarak ilan edilen indirimin 24 euroya yükseltileceği ifade edildi. Gerek görüldüğü takdirde bu miktarın arttırılabileceği de belirtildi.

Öte yandan, son yıllarda verilen yakıt yardımının kapsamı da genişletiliyor. Yeni düzenlemeye göre 1 milyondan fazla ailenin yakıt yardımından yararlanacağı açıklandı. Buna göre ısınmak amacıyla doğal gaz, tüp gaz, odun, pelet ve yakıt gazı kullanan ailelerin bu yardımdan yararlanacağı bildirildi. Yardım alabilecek ailelerin yıllık gelir oranı arttırılırken, yardım miktarı da arttırılacak. Buna göre çocuğu olmayan ailelerin aldığı yakıt yardımı yüzde 68 oranında arttırılırken, iki çocuklu bir ailenin alacağı yardım ise yüzde 59 oranında artacak. En düşük yardım miktarı 80 eurodan 100 euroya yükselirken, üst limit 650 eurodan, 750 euroya çıkartılacak.

Haberler


Yassıhöyük barajından Kuruçay’a bırakılan su miktarı arttırıldı  

Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor