Anasayfa


09-10-2021
Hukuk ve Fikir Platformu üyesi avukatlar, Yunanistan'ı protesto etti
Hukuk ve Fikir Platformu üyesi avukatlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Yunanistan'ın Batı Trakya Türklerine yönelik hak ihlallerini protesto etti.
9 Ekim 2021 Cumartesi

Hukuk ve Fikir Platformu üyesi avukatlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Yunanistan'ın Batı Trakya Türklerine yönelik hak ihlallerini protesto etti.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan grup adına açıklama yapan Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Faruk Keleştimur, Batı Trakya Türklerinin, 1920 yılında imzalanan "Yunanistan'daki Azınlıkların Korunmasına İlişkin Antlaşma" ve "Lozan Antlaşması"nın hükümleriyle uluslararası hukuk zemininde kazanılmış hakları olduğunu hatırlattı.

Yunanistan'ın Batı Trakya Türklerine karşı ihlallerine her geçen gün bir yenisini eklediğini ifade eden Keleştimur, Yunanistan'da Türk kimliğinin ihlal edildiğini ve Batı Trakya Türklerinin uluslararası hukuk tarafından tanınmasına rağmen kendi müftüsünü seçemediğini söyledi.

“50 AVUKAT BM İNSAN HAKLARI KONSEYİNE BAŞVURACAK
Son olarak cuma namazının kılınmasının kısıtlandığını aktaran Keleştimur, Batı Trakya Türklerinin Lozan Antlaşması’yla kazandığı azınlık haklarının Yunanistan'ın değil Birleşmiş Milletlerin güvencesinde olduğuna dikkati çekti.

Keleştimur, "Birleşmiş Milletler bu güvence misyonunu sürdürmekte yetersiz kalmış, tarafsız bir yaklaşımla hakları ihlal edilen Batı Trakya Türklüğüne karşı sorumluluklarını yerine getirmemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Batı Trakya Türklerinin sahipsiz olmadığını dile getiren Keleştimur, Yunanistan'ın hukuksuzluklarına karşı 50 avukatın Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine başvuracağını bildirdi.

Açıklamanın ardından grup adına büyükelçilik binasının önüne, Yunan mitolojisinde adaleti temsil eden Themis'in resminin bulunduğu siyah çelenk bırakıldı.


Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu