Anasayfa


14-04-2015
ABTTF’ye Dimetoka’dan ziyaret
Dimetoka Müslümanları Spor, Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Süleyman Macur ABTTF Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
14 Nisan 2015 Salı

Yunanistan’ın Meriç ilinde kurulmuş Dimetoka Müslümanları Spor, Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Süleyman Macur, 13 Nisan Pazartesi günü Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) Witten’deki Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Dernek üyesi Mestan Kitoğlu’nun Dernek Başkanı Süleyman Macur’a eşlik ettiği ziyarette Dernek Başkanı’nı ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Sami Yusuf ağırladılar.

Dimetoka’dan Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştiren ve bu çerçevede ABTTF Genel Merkezi’ni ziyaret eden Dernek Başkanı Süleyman Macur, derneklerinin 2010 yılında Dimetoka’da kurulduğunu ve bugün 250 üyeye sahip olduklarını söyledi. Dernek olarak amaçlarının Dimetoka’da Batı Trakya Türk Azınlığı’nın varlığını, dilini ve kültürünü devam ettirmek olduğunu söyleyen Macur, dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu, dernek üyelerine yönelik Kur’an kursları gerçekleştirdiklerini aktardı. Dimetoka’da yaklaşık 2 bin Türkün yaşadığını belirten Macur, müftü sorunundan Dimetoka’daki azınlık üyelerinin de etkilendiği belirterek Dimetoka’da Yunanistan hükümeti tarafından atanmış müftü yerine İskeçe ve Gümülcine’de olduğu gibi kendi müftülerini seçmek istediklerini kaydetti. ABTTF’nin 9 Mart 2015 tarihinde Dimetoka Müslümanları Spor, Kültür ve Eğitim Derneği’ne yapılan taşlı saldırı hakkında bir basın açıklaması yaparak konuyu gündeme taşıması dolayısıyla teşekkür eden Macur, ABTTF’nin hassasiyeti dolayısı ile memnuniyet duyduklarını ve bu durumun kendilerinin yalnız olmadığını gösterdiğini belirtti.

“DİMETOKA’DA YAŞANAN SORUNLARI DA ULUSLARARASI DÜZEYDE DİLE GETİRİYORUZ”

ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ziyaretleri dolayısıyla Dernek Başkanı Macur’a ABTTF’yi ve ABTTF’nin faaliyetlerini aktardı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının uluslararası düzeyde dile getirilmesi için çaba gösterdiklerini aktaran ABTTF Başkanı, ABTTF olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın bir bütün halinde hak ve çıkarlarını savunduklarını, azınlığın sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalıştıklarını belirtti. Federasyon’u ve çalışmaları anlatan dökümanları Macur’a takdim eden Habip Oğlu, müftü sorunu çerçevesinde Dimetoka’daki sorunu AGİT ve Birleşmiş Milletler’deki toplantılarda gündeme getidiklerini belirtti. Nefret suçları kapsamında Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik saldırıları da her yıl AGİT’e rapor ettiklerini söyleyen Habip Oğlu, Dimetoka derneğine yapılan saldırıyı da yine AGİT’e rapor edeceklerini kaydetti. ABTTF olarak Dimetoka’da yaşayan azınlık mensuplarına da sahip çıktıklarını söyleyen Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FUEN 2015 Kongresi’ne Macur’u da davet etti, program çerçevesinde Dimetoka ve Dedeağaç’ı da ziyaret ederek ve oradaki azınlık mensupları ile bir araya gelebileceklerini söyledi.

Haberler


YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı