Anasayfa


15-04-2015
Sultan Ahmed Camii kundaklandı
Almanya'nın Witten şehrindeki Sultan Ahmed Camii kundaklandı.
15 Nisan 2015 Çarşamba

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre 13 Nisan Pazartesi akşamı saat 23:30 sularında meydana gelen olayda, cami içerisine giren bir kişinin içeriye benzin döktüğü ve ateşe verdiği tespit edildi. Kimliği belirlenemyen kişinin camiye abdesthane bölümünden girdiği ve daha sonra caminin ana giriş kapısından kaçtığı kaydedildi.

Cami içrerisindeki halılara dökülen benzinin ateşe verildiği ve daha sonra yangının da kendiliğinden söndüğü anlaşıldı. Cami Derneği Başkanı Veysel Arslan olayın ertesi günü sabah saatlerinde birkaç kişiyle birlikte sabah namazını kılmak için 05.30'da camiye geldiğinde dumanlar çıktığını söyledi. Daha sonra cemaat dışarı çıkarak polis ve itfaiyeye haber verdiğini belirten Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yatsı namazından sonra saat 23.00'da tüm kapıları kilitlediklerini ve kontrol ettiklerini, sabahleyin camiye geldiklerinde ilk önce kahvehane kısmının yandığını sandıklarını dile getirdi.

Camide bir pencerenin açılmış olduğuna dikkati çeken polis, kundaklama ihtimali üzerinde duruyor. Ayrıca itfaiyenin de yangının çıkış nedenlerini araştırmak için bölgede inceleme yaptığı belirtildi. Aynı gün Witten'deki 'Nordstrasse'de de bir saat önce 'Haus der Jugend' isimli bir gençlik merkezi de kundaklanmış ve olay yerine gelen itfaiye yangını derhal söndürdü. Her iki saldırıyı da aynı kişinin yapmış olabileceği tahmin ediliyor.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!