Anasayfa


20-04-2015
Karayusuf ve Mustafa ‘Cami Saldırısı’nı GÜNDEM’e değerlendirdiler
Rodop Milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa Gümülcine’deki Yenice Mahalle Camii’ne yapılan saldırıyı Kamu Düzeni ve Vatandaşı Korumadan Sorumlu Bakan Vekili Yannis Panusis’e ilettiler.
20 Nisan 2015 Pazartesi

Saldırıyla ilgili GÜNDEM’e açıklamalarda bulunan Rodop Milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını belirttiler. Her milletvekili konuyla ilgili olarak şu görüşlere yer verdiler: “Cami saldırısını öğrenince hemen ilk olarak Doğu Makedonya Trakya Emniyet Genel Müdürü Meneksidis Nikolaos ve itfaiyeyi arayarak gerekli görüşmeleri yaptık. İlgili kurumlar bizlere olayın her yönüyle araştırıldığını, her türlü ihtimalin göz önünde bulundurulduğunu ve gereken teknik soruşturmanın yapılacağını bildirdiler. Bunun devamında Kamu Bakan Vekili Yannis Panusis’i de telefonla arayarak kendilerini bilgilendirdik. Ayrıca buradaki yerel makamlarla yaptığımız görüşmeleri aktararak ilgili bakan vekili Panusis’ten, bu olaya gereken hassasiyetin gösterilmesini ve olayın tüm yönleriyle araştırılmasını talep ettik. Bunun üzerine Panusis bizlere, olayın her yönüyle araştırılacağını ve gereken bütün tetkiklerin yapılacağını bildirdiler.”

Son olarak milletvekilleri Karayusuf ve Mustafa, yaşanan cami saldırısından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Yenice Mahalle halkına ve toplumumuza geçmiş olsun diyor ve en kısa zamanda da cami ve cemaati ziyaret edip görüşeceğiz. Yapmış olduğumuz görüşmeleri de halkımızla paylaşacağız” diye konuştular.

Haberler


BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı