Anasayfa


21-04-2015
DEB Partisi EFA üyesi oldu
DEB Partisi, Almanya’nın Bautzen şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Hür İttifakı (EFA) Genel Kongresi’nde oybirliği ile Gözlemci Üye seçildi.
21 Nisan 2015 Salı

17 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen EFA Genel Kongresi’nde DEB Partisi’ni Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Leyla Salihoğlu temsil etti. DEB Partisi tarafından hazırlanan partimizin tanıtım sunumunu Leyla Salihoğlu gerçekleştirdi.

DEB Partisi’nin iki yıl önce başlatmış olduğu üyelik girişimlerinin arzu edildiği gibi neticelenmesiyle, DEB Partisi ailesi bir hayalini daha gerçekleştirmiş oldu. EFA Genel Kongresi’nde DEB Partisi’nin yanı sıra İtalya’dan Pro-Lombardia İndipendenza, Romanya’dan Hungarian People’s Party of Transylvania ve İngiltere’den Yorkshire First partileri de gözlemci üyeliğe seçildiler. İspanya’nın Bloc Nacionalista Valencia partisi ise oybirliği ile gözlemci üyelikten asil üyeliğe seçildi.

DEB Partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu genel kongrede EFA tüzük değişikliğine giderek, AB dışından da bünyesine Bağlantılı Üyelik sıfatıyla üyeler alma kararını oylayarak kabul etti. Bu grubun ilk üyesi de Ermenilerin Karabağ bölgesinden Artsakh Demokratik Partisi oldu. Ayrıca DEB Partisi’nin oylanması esnasında Yenice Mahallesi Camii’ne yapılan çirkin ve insanlık dışı saldırıyı da EFA Genel Kongresi’nin gündemine taşıdık. DEB Partisi ailesi olarak AP’de Yeşiller ile birlikte grup oluşturan EFA’ya gözlemci üyeliğimizin partimize ve azınlığımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.”

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor