Anasayfa

06-10-2023
Belediye yönetimleri için 152 bin aday yarışacak
8 Ekim Pazar günü yapılacak yerel seçimler için son viraja girildi. Yunanistan genelinde Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerde 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticiler belirlenecek.
6 Ekim 2023 Cuma

8 Ekim Pazar günü yapılacak yerel seçimler için son viraja girildi. Yunanistan genelinde Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerde 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticiler belirlenecek.

Ülke genelinde 332 belediyede seçim yapılacak. Bu belediye başkanlıkları için toplam 1.211 başkan adayı ve liste yarışacak. 2019 yılında ise bu rakam 1.634 olmuştu. Buna göre belediye başkanlıkları sayısında dört yıl öncesinde göre yüzde 25,8 oranında düşüş söz konusu. Yunanistan genelindeki belediye meclis üye adayı olanların sayısı yaklaşık 152 bin. Oy pusulaları ise 98 cm uzunluğunda.

Belediye başkan adaylarının ilk turdan seçilmesi için oyların yüzde 43 artı 1'ini alması gerekiyor. Aksi takdirde en çok oyu alan iki aday ikinci turda yarışacak. Listelerin belediye meclis üyesi seçebilmesi için ise en az oyların yüzde 3'ünü alması gerekiyor.

Pazar günü oy verme işleminin sabah saat 07:00'de başlayacağı ve saat 19:00'da sona ereceği belirtildi.

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde