Anasayfa

14-10-2023
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle Selanik'ten Ankara'ya yola çıktılar
Almanya'nın Köln şehrinde yaşayan Köln Türk Alman Dostluk Derneği üyelerinden 10 kişilik bisikletli bir grup, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle, Selanik'te Atatürk Evi'ni ziyaret ederek, Ankara'ya hareket etti.
14 Ekim 2023 Cumartesi



Kara yoluyla Almanya'dan Selanik şehrine gelen grup ilk olarak Atatürk Evi'ni, daha sonra Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik'i makamında ziyaret etti.

Ardından Gümülcine'ye gelen grup burada Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Yarın (15 Ekim Pazar) Dedeağaç'a hareket edecek olan grup, daha sonra Türkiye'ye geçerek Ankara'ya doğru yolculuğuna devam edecek.

Grup adına açıklamalarda bulunan Tayfun Keltek, "Burada amacımız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yıl dönümü vesilesiyle, bu cumhuriyetimizi onurlandırmak, cumhuriyetimizin önemini vurgulamaktır. Bu ziyaretimiz sırasında Selanik Başkonsolosu sayın Serkan Gedik ve Gümülcine Başkonsolosu sayın Aykut Ünal beyle görüştük. Bizleri burada kabul ettiler. Grubum adına kendilerine bu kabullerinden dolayı çok teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

Haberler


Mahmutbey Selanikliler Derneği heyetinden Batı Trakya’ya ziyaret

Orman yangınlarında üç itfaiyeci hayatını kaybetti

Cuma günü için yüksek yangın riski uyarısı

Hüseyin Zeybek, doğal afetlere karşı tarımsal yatırımlardaki gecikmeyi meclis gündemine taşıdı

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Devlet Hastanesi’nin trafik bağlantısını iyileştirmek için çalışmalar başladı

2026 SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri programı belli oldu

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu’nu kaybettik

Yeni sıcak hava dalgası geliyor

Kalenderköy – Kardere yolundaki kanal asfaltlama çalışmaları yakından takip ediliyor

Kozlukebir Belediyesi 24 temizlik personeli alacak

Dr. Sadık Ahmet için İzmit’te anma töreni