Anasayfa

14-10-2023
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle Selanik'ten Ankara'ya yola çıktılar
Almanya'nın Köln şehrinde yaşayan Köln Türk Alman Dostluk Derneği üyelerinden 10 kişilik bisikletli bir grup, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle, Selanik'te Atatürk Evi'ni ziyaret ederek, Ankara'ya hareket etti.
14 Ekim 2023 Cumartesi



Kara yoluyla Almanya'dan Selanik şehrine gelen grup ilk olarak Atatürk Evi'ni, daha sonra Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik'i makamında ziyaret etti.

Ardından Gümülcine'ye gelen grup burada Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Yarın (15 Ekim Pazar) Dedeağaç'a hareket edecek olan grup, daha sonra Türkiye'ye geçerek Ankara'ya doğru yolculuğuna devam edecek.

Grup adına açıklamalarda bulunan Tayfun Keltek, "Burada amacımız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yıl dönümü vesilesiyle, bu cumhuriyetimizi onurlandırmak, cumhuriyetimizin önemini vurgulamaktır. Bu ziyaretimiz sırasında Selanik Başkonsolosu sayın Serkan Gedik ve Gümülcine Başkonsolosu sayın Aykut Ünal beyle görüştük. Bizleri burada kabul ettiler. Grubum adına kendilerine bu kabullerinden dolayı çok teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi