Anasayfa

20-10-2023
Ferhat: 'Sağlık sisteminin çöküşünün tek sorumlusu Miçotakis hükümetidir'
Rodop SİRİZA Milletvekili ve partinin sağlıktan sorumlu bölüm başkan vekili Özgür Ferhat, hükümetin izlediği yanlış politika sonucu sağlık sisteminin tehlikeli ve kontrol edilemez bir boyuta geldiğini söyledi.
20 Ekim 2023 Cuma

Rodop SİRİZA Milletvekili ve partinin sağlıktan sorumlu bölüm başkan vekili Özgür Ferhat, hükümetin izlediği yanlış politika sonucu sağlık sisteminin tehlikeli ve kontrol edilemez bir boyuta geldiğini söyledi.

Ferhat, "Hastanelerdeki personel yetersizliği ve düşük bütçe nedeniyle ülkemizin sağlık kurumları ardı ardına çöküşe uğramaktadır. Sağlık personelleri olumsuz çalışma koşullarından dolayı mesleklerinden ayrılmak zorunda kalmaktadır. Artık sağlık ocağına dönüşen hastanelerimizde acil ameliyatlar ertelenmekte ve hastalar uzun bekleyişlere mahsur kalmaktadırlar. Ayrıca klinikler personel açığından dolayı yetersiz kalmakta ve özellikle kanser hastaları kemoterapi tedavilerinden mahrum kalmaktadır." dedi.

Sağlık sektöründeki eksikliklerden bakanın sorumlu olduğunu belirten Özgür Ferhat, bu eksikliğin özel sektördeki doktorlarca giderilmeye çalışıldığını kaydetti.

Hastanelerin güvenlik, temizlik ve şimdi de sekreterlik hizmetlerinin özel şirketlere devredilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu vurgulayan milletvekili Ferhat, "Gelinen noktada sağlık sisteminin çöküş sebebi ve tek sorumlusu Miçotakis hükümetidir. Acilen yapılması gereken hamleler şunlardır; kamu harcamalarında artış, kadrolu personel alımı ve sözleşmeli çalışanın kadrolaştırılması." dedi.

Haberler


Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk destek belirsizliğini koruyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı