Anasayfa

23-10-2023
Başbakan Miçotakis'ten İsrail ziyareti
Başbakan Kiriakos Miçotakis İsrail'e gitti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Miçotakis'e İsrail ziyaretinde Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis eşlik etti.
23 Ekim 2023 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis İsrail'e gitti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Miçotakis'e İsrail ziyaretinde Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis eşlik etti.

Miçotakis, Netanyahu ile yaptığı görüşmede, Hamas'ın İsrail'e yönelik terör saldırıları nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Miçotakis, uluslararası hukaka göre İsrail'in meşru müdafaa hakkı olduğunun altını çizdi.

Sivillerin korunması, Hamas'ın rehin aldığı İsraillilerin serbest bırakması gerektiğini belirten Miçotakis, insani bir krizden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Miçotakis'in kabul eden Netanyahu, Yunan hükümetine destekleri için teşekkür etti.
Miçatokis'in de cevaben, "Sayın Başbakan, Sayın Bibi. Buraya sadece bir müttefik olarak değil, gerçek bir dost olarak geliyorum." sözleri dikkat çekti.

Başbakan Miçotakis'in geçen perşembe İsrail'e yapması beklenen ziyareti güvenlik nedenleri gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

Siyasi çevreler bu sabahtan itibaren İsrail'de bulunan Miçotakis'in ziyaretinin geçen cumartesi günü Kahire'de gerçekleşen Barış Zirvesinden hemen sonra olmasına dikkat çekiyor.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Yerapetridis Başbakan Miçotakis'e eşlik ettiği için bugün Lüksemburg'ta yapılan Avrupa Birliği Dışişleri Konseyine katılmıyor.

Haberler


SEÇEK Şenliklerinde birlik mesajı: “Azınlık içinde azınlık” düzenlemesine tepki

Zaharaki’den tepki çeken yasa sonrası Ruşenler ziyareti

Zeybek’ten sert eleştiri: ’Azınlık eğitimi ve hakları göz ardı ediliyor’

Yunanistan – İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

Bir evde 174 silah ve yaklaşık 15 bin 500 fişek ele geçirildi

Özgür Ferhat’tan tepki: ’Azınlık içinde azınlık yaratmaya çalışıyorlar’

İmaret sahilinde kaybolan çocuktan acı haber

Zeybek’ten Alevi – Bektaşi soydaşları ayrıştıran tasarıya sert tepki

“Azınlık içinde azınlık” yaratan yasa tasarısı kabul edildi

Arnavutluk’ta Bektaşi Devleti girişimine karşı uluslararası tepki

SİRİZA’ya göre Türkiye, İtalya ve Libya İşbirliği Zirvesi Atina için bir yenilgi

Dikkat: İmaret sahilinde 12 yaşındaki çocuk kayboldu!