Anasayfa

26-10-2023
'ABD'nin, askeri uçaklarını Yunanistan üslerine yerleştirme planı' Atina'da protesto edildi
Atina'nın merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Elefsina semtinde, "ABD'nin, askeri uçaklarını Yunanistan'daki üslere konuşlandırma planına" karşı eylem düzenlendi.
26 Ekim 2023 Perşembe

Atina'nın merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Elefsina semtinde, "ABD'nin, askeri uçaklarını Yunanistan'daki üslere konuşlandırma planına" karşı eylem düzenlendi.

Yunanistan Hava Kuvvetlerine bağlı askeri havaalanının da bulunduğu Elefsina'da, Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) çağrısı ile toplanan eylemciler Filistin halkına destek mesajı verdi.

Eylemciler İsrail - Filistin çatışmasında ABD, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) tutumunu da eleştirerek, Yunanistan'ın bu çatışmadan uzak kalmasını talep etti.

Elefsina Havaalanı'na ABD askeri uçaklarının konuşlandırılma planını protesto eden eylemciler, "kendi devletlerini kurmak isteyen Filistin halkının Gazze'de katledilmesinin durdurulmasını" istedi.

Basında çıkan haberlerde, İsrail - Filistin çatışmasının ardından, ABD'ye ait çok sayıda askeri uçağın Yunanistan'daki Suda Üssü'nde konuşlandığı ve Atina yakınlarındaki Elefsina Askeri Havaalanı'na da ABD askeri uçaklarının benzer şekilde konuşlandırılmaya başlandığı ileri sürülmüştü.

Haberler


Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı

Gümülcine blokajında çiftçiler batı çıkışını trafiğe açtı

Muratlı’da kaybolan çiftçi ölü olarak bulundu!

Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”