Anasayfa

27-10-2023
Türk - Yunan fotoğrafçılardan iş birliği atağı
Trakya Yaratıcı Fotoğraf Merkezi ile Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği, ortak fotoğraf çalışmaları için güçlerini birleştiriyor.
27 Ekim 2023 Cuma

Trakya Yaratıcı Fotoğraf Merkezinden yapılan açıklamada, fotoğraf sanatının görsel sanatların bir dalı olmanın yanı sıra geçmişte kalan anı yakalama, günümüz ve gelecek kuşaklara belge bırakma özelliğine sahip olduğu kaydedildi.

"Yunanistan ve Türkiye'den fotoğrafçılar iş birliği yaparak iki halkın ne kadar yakın olduğunu fotoğraflıyor" başlığıyla yapılan açıklamada, "Bu çerçevede Yunanistan ve Türkiye'den fotoğrafçılar mercekleri aracılığıyla sanatsal - yaratıcı fotoğraf çalışmalarını sunmak için iş birliğine davet ediliyorlar." denildi.

Yunanistan'nın Edirne Başkonsolosu Aris Radiopulos'un inisiyatifiyle başlayan girişimin amacının Yunanistan ile Türkiye arasında kültürel iş birliğini geliştirmek olduğu ifade edildi.

Türk ve Yunanlı fotoğrafçılar arasındaki iş birliği ile iki ülke arasında sanatsal - kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi, iki ülke arasında ziyaretlerin arttırılarak ortak fotoğraf sergisi ve yayınlarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Türk ve Yunanlı fotoğrafçıların ilk aşamada, ortak yapacakları bir çalışmayı Dedeağaç ve Edirne'de sergileyecekleri belirtildi.

Haberler


Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önüne çıkıyor

Hollanda, İsrailli iki bakanı “istenmeyen kişi” ilan etti

Eyalet genelinde 98 bin küçükbaş hayvan telef oldu

3 makilik alanda yangın çıktı

Taksi limana düştü, sürücü hastaneye kaldırıldı

Makedonya - Trakya Merkezi Yönetimi Genel Sekreterliğine yeni atama

Eşekçili köyünde acı olay

Habipoğlu: “Rum azınlık için talep edilen hakların aynısını biz de istiyoruz”

48 saatte 40 bin dönüm üzerinde alan yandı

Rafadan Tayfa Gümülcine’de çocuklarla buluşuyor

Balkan ülkelerinden öğrenciler Edirne’de yaz kampında buluşuyor

Yunanistan, Avrupa Güvenlik Eylemi kapsamında kredi başvurusunda bulunacak