Anasayfa

30-10-2023
Zeybek: 'Hükümetin İskeçe Hastanesinin sorunlarına daimi bir çözüm getirmek gibi bir planı yok'
Sağlık Bakanlığı, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek'in İskeçe Hastanesinin sağlık ocağına dönüştürülme riskiyle ilgili soru önergesine iki ay sonra yanıt verdi.
30 Ekim 2023 Pazartesi

Sağlık Bakanlığı, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek'in İskeçe Hastanesinin sağlık ocağına dönüştürülme riskiyle ilgili soru önergesine iki ay sonra yanıt verdi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yayımlayan milletvekili Zeybek, Sağlık Bakanlığının cevabında, dile getirdiği tüm endişe ve iddiaların doğrulandığını gördüklerini ifade etti.

İskeçe Hastanesinde gözlemlenen uzman doktor (patolog) ve personel eksiklikleri nedeniyle Sağlık Bakanlığına, hastanenin sağlık ocağına dönüştürülme riskini 489/30-8-2023 sayılı soru önergesi ile gündeme getirdiğini hatırlatan milletvekili Zeybek, bakanlığın soruya iki ay sonra cevap verdiğini vurguladı. Daha önce sunduğu 12 soru önergesine yanıt verilmediğinin altını çizen Zeybek, "Sağlık Bakanlığının yeni yönetimini sorumuza yanıt verdiği için tebrik etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığının yanı sıra hükümet yetkililerinin konuyla ilgili anayasal yükümlülüklerini yerine getirmeyerek, sistemli bir şekilde sessiz kalıp halk tarafından seçilen temsilcilere saygısızlık ettiğini kaydeden Hüseyin Zeybek, "Bakanlığın cevabını incelediğimizde sunduğumuz soruda dile getirdiğimiz tüm endişe ve iddiaların doğrulandığını görmekteyiz. Ne yazık ki, patolog ve personel açığı konusunda hükümet 'Gittiği yere kadar' taktiğini uyguluyor ve durumu idare etmeye çalışıyor gibi görünmekte. Görünen o ki hükümetin İskeçe Hastanesinin sorunlarına daimi bir çözüm getirmek gibi bir planı bulunmamaktadır." ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Zeybek, Sağlık Bakanlığının, İskeçe Hastanesinin sağlık ocağına dönüştürülme ihtimalini onaylamasa da yerdiği yanıtın vatandaşlarda endişeye neden olduğunu vurguladı.

Haberler


Mahmutbey Selanikliler Derneği heyetinden Batı Trakya’ya ziyaret

Orman yangınlarında üç itfaiyeci hayatını kaybetti

Cuma günü için yüksek yangın riski uyarısı

Hüseyin Zeybek, doğal afetlere karşı tarımsal yatırımlardaki gecikmeyi meclis gündemine taşıdı

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Devlet Hastanesi’nin trafik bağlantısını iyileştirmek için çalışmalar başladı

2026 SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri programı belli oldu

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu’nu kaybettik

Yeni sıcak hava dalgası geliyor

Kalenderköy – Kardere yolundaki kanal asfaltlama çalışmaları yakından takip ediliyor

Kozlukebir Belediyesi 24 temizlik personeli alacak

Dr. Sadık Ahmet için İzmit’te anma töreni