Anasayfa

31-10-2023
800 euroya kadar yakıt yardımı verilecek
Yakıt yardımı için başvuruların yapılacağı elektronik platform kasım ayı ortalarında açılacak.
31 Ekim 2023 Salı

Yakıt yardımı için başvuruların yapılacağı elektronik platform kasım ayı ortalarında açılacak.

Yakıt yardımının 100 ila 800 euro arasında olacağı ifade edildi. Yakıt olarak mazot, doğalgaz, odun veya pelet kullanan ailelerin ekonomik yardımdan yararlanabileceği vurgulandı. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, ilk ödemelerin 22 Aralık tarihinde, diğer taksitlerin ise şubat ve nisan aylarında yatırılacağı belirtildi.

Toplam 237 milyon euroluk yardımdan yaklaşık 1 milyon aile yararlanabilecek. Yakıt yardımından yararlanabilmek için bir ailenin gelirinin 24 bin euroyu geçmemesi gerekiyor. Çocuklu aileler için ise daha önce çocuk başına 3 bin euro olan gelir artışının 5 bin euroya çıkarıldığı belirtildi. Buna göre tek çocuklu bir ailenin yardım alabilmesi için yıllık gelirinin 29 bin euroyu geçmemesi gerekiyor. Üç çocuklu bir aile için ise bu rakam 39 bin euroyu buluyor.

Yardım miktarı önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bölgelere göre farklılık gösterecek. Kışı daha soğuk geçiren bölgeler için yardım miktarı artacak. Bölgeler ile ilgili açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak.

Yakıt yardımından yararlanabilmek için başvuru platformu kasım ayı içinde açılacak.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu