Anasayfa

02-11-2023
Eylem yasağına uymayan 39 kişi gözaltına alındı
Başkent Atina'da polis, Attiki Bölgesi'nde ilan edilen eylem yasağına karşı çıkan aşırı sağcılar ve faşizm karşıtlarının eylem çağrısına katılan ve güvenlik güçleriyle arbede yaşayanlardan 39'unu gözaltına aldı.
2 Kasım 2023 Perşembe

Başkent Atina'da polis, Attiki Bölgesi'nde ilan edilen eylem yasağına karşı çıkan aşırı sağcılar ve faşizm karşıtlarının eylem çağrısına katılan ve güvenlik güçleriyle arbede yaşayanlardan 39'unu gözaltına aldı.

Polis Teşkilatının açıklamasına göre, Atina'daki Viktoria Meydanı ve Monastiraki'de polisle arbede yaşayan eylemciler ile Atina ve çevresinde yapılan kontrollerde şüpheli görünenler de dahil olmak üzere 39 kişi gözaltına alındı.

Yunan yargısının suç örgütü ilan ettiği ırkçı Altın Şafak Partisinden iki kişinin öldürülmesinin 10. yılı dolayısıyla aşırı sağcı grupların yaptığı eylem çağrısıyla Neo İraklio semtinde toplanmaya çalışan eylemciler polis engeliyle karşılaştı.

Aşırı sağcı grupların eylem çağrısına karşılık, "karşıt eylem" çağrısıyla aynı yerde buluşma sözü veren faşizm karşıtı gruplar da polisin engeliyle karşılaştı.

Atina merkezindeki Viktoria Meydanı'nda ise Neo İraklio'dan dönen bazı kişiler ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı.

Monastiraki Meydanı'nda da aşırı sağcı gruplar ile faşizm karşıtı gruplar arasında kavga çıktı. Polis, kalabalığı biber gazıyla dağıtmaya çalıştı.

Yunan Polis Teşkilatı çarşamba saat 06.00'dan perşembe 06.00'ya kadar başkent Atina'nın da içerisinde bulunduğu tüm Attiki Bölgesi'nde geniş güvenlik önlemleri almış, toplanma yasağı getirmişti.

Aşırı sağ unsurlar ile faşizm karşıtı gruplar ise aynı yerde bir saat arayla eylem çağrısında bulunmuştu.

Söz konusu eylem çağrıları üzerine bölgede 3 binin üzerinde polis görevlendirilmişti.

Aşırı sağcı grupların eylemine katılmak üzere yurt dışından gelenlerin olabileceği endişesiyle ülke sınır kapılarında da önlemler artırılmıştı.

Aşırı sağcı gruplar tarafından planlanan eyleme katılacakları şüphesiyle Eleftherios Venizelos Havaalanı'nda 21 İtalyan vatandaşının dün gözaltına alındığı bildirilmişti.

Devlet Televizyonu ERT'in haberine göre, dün gece saatlerinde Eleftherios Venizelos Havaalanı'na varan 21 aşırı sağcı İtalyan vatandaşı gözaltına alınarak, sınır dışı edilmek üzere Polis Teşkilatı Yabancılar Şubesine götürülmüştü.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu