Anasayfa

13-11-2023
Dışişleri Bakanı, Filistin'de çatışmalara insani ara verilmesini istedi
Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de çatışmalara insani ara verilmesinin bölgeye insani yardım ulaştırılması için önemli olduğunu belirtti.
13 Kasım 2023 Pazartesi

Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de çatışmalara insani ara verilmesinin bölgeye insani yardım ulaştırılması için önemli olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Dışişleri Bakanlarının Brüksel'deki toplantısına girişte gazetecilere konuşan Yerapetritis, AB'nin Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin hemfikir olduğunu kaydetti.

Yerapetritis, "7 Ekim'deki terör saldırılarını kınamamız önemli. AB'nin ortak bir tutum izlemesi önemli. Öte yandan, artık çatışmalara insani ara verilmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Çatışmalara insani ara verilmesinin kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Yerapetritis, bu aranın insani yardım göndermek üzere koridor oluşturulmasına olanak sağlayacağını vurguladı.

Yerapetritis, zarar gören altyapıların onarılması, yaralı ve hastaların tedavisi için tıbbi yardım sağlanması için de bu koridorun önemli olduğunu anlatarak, "İnsan haysiyeti de insanların canı da renk, millet farkı gözetmeksizin değerlidir." diye konuştu.

Haberler


TRT World Forum 2025 yarın İstanbul’da başlıyor

Zeybek: “İyi niyet olsaydı, Mizanlı azınlık ilkokulu yeniden açılmış olacaktı”

Karpuz rozetine soruşturma

Rodop ilinde çiftçiler eyleme hazırlanıyor

Tayinli müftü naipleri değiştirildi

Zeybek, Zeynelli köyündeki OPEKEPE mağdurlarının sorununu meclise taşıdı

Atina’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yılı kutlandı

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu

Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor