Anasayfa


27-05-2015
SİRİZA temsilcisi HDP mitinginde
SİRİZA, İzmir’deki HDP mitingine temsilci gönderdi.
27 Mayıs 2015 Çarşamba



İktidarın büyük ortağı SİRİZA, Türkiye'de 7 Haziran seçimlerine hazırlanan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) düzenlediği mitinge temsilci gönderdi. SİRİZA Merkez Komitesi üyesi ve Avrupa Politikası, Uluslararası İlişkiler, Dış Politika, Savunma ve Dış Yunanlılar Sorumlusu Yannis Burnus, HDP tarafından 23 Mayıs’ta İzmir’de düzenlenen mitinge katıldı.

HDP'nin davetlisi olarak mitinge katılan Burnus yaptığı konuşmada, Yunanistan'da uygulanan kemer sıkma politikalarının sosyal felakete yol açtığını, Yunan halkının buna son vermek için mücadele ettiğini söyledi.

Ülkesinde krizin toplumda yarattığı tahribatı gidermek üzere hayata geçirdikleri uygulamaları anlatan Burnus, "Tam bu noktada aynı amaçlar uğruna Bursa'da direnişini sürdüren emekçi kardeşlerimize en samimi dayanışma dileklerimizi göndermek istiyorum." diye konuştu.
Burnus, konuşmasını Nazım Hikmet'in "En güzel deniz, henüz gidilmemiş olanıdır, En güzel çocuk henüz büyümedi, En güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız, ve sana söylemek istediğim en güzel söz, Henüz söylememiş olduğum sözdür" dizelerini okuyarak tamamladı.

Konuyla ilgili olarak Yunan basınında yayınlanan haberlerde, İzmir’deki mitinge katılan SİRİZA temsilcisi Yannis Burnus’un, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve diğer parti yöneticileriyle görüştüğü; Türkiye ile Yunanistan ilişkilerini, Kürt sorunuyla ilgili son gelişmeleri, Yunanistan ve Türkiye’deki siyasi gelişmeleri ele aldığı ifade edildi.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!