İskeçeli gençlerin oluşturduğu "Errorist" müzik grubu "Kerkük Zindanı" türküsüne klip çekti.
26 Eylül 2017 Salı
Klip geçtiğimiz günlerde grup tarafından youtube kanalında paylaşıldı. Batı Trakyalı gençlerin meşhur Kerkük türküsüne çektikleri klibin tüm çalışmalarını kendileri yaptı.
Geçtimiz aylarda İskeçeli müziksever gençler tarafından kurulan "Errorist" ilk klibini "Kerkük Zindanı" için çekti. Klip, İskeçe'nin Gökçeler köyündeki kullanılmayan eski bir fabrikada çekildi. Türküyü "rock" versiyonda seslendiren grubun klibine youtube kanalından ulaşılabilir.
Konuyla ilgili olarak GÜNDEM'e konuşan "Errorist" grubu üyelerinden Burak Makaracı şunları söyledi: "Grubumuz yakında kuruldu. Daha önce tüm arkadaşlar farklı gruplarda veya kendisi çalışıyordu. Müziği seven, müzikle yaşayan gençleriz. Hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Tüm grup üyelerinde Cem Karaca hayranlığı var.
Biliyorsunuz Cem Kara Kerkük türküsünü yıllar önce seslendirmişti. Bizim de bu türküyü kendi aramızda çalıp söylemişliğimiz vardı. Kayıt ederiz diye konuşmuştuk. Hatta demo bir kayıt bile yapmıştık daha önce. Sonrasında dilimize dolaşmaya başlayınca bizde diğer kayıtları bırakıp bu türküye ağırlık verdik. Biraz da Kerkük'ün gündemde yer alması vesile oldu.
Türkünün kaydını da biz yaptık mix and mastering çalışmasını da biz yaptık. Klip için mekan araştırdık. Terkedilmiş bir tekstil fabrikasında çekim yaptık. Yine hep birlikte kurguladık. İnce ince işlenerek 15 günü aşkın bir sürede anca tamamlandı. Hiç kimseden de bir yardım almadık. Tabi ki bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek."
İlk kliplerini geçen "Errorist" grubu şu isimlerden oluşuyor: Vokal: Burak Makaracı, Bağlama: Okan Duban, Elektro Gitar: Mert Binbaşı, Elektro Gitar: Eren Süleymanoğlu, Bass Gitar: Onur İnce ve Bateri: Mümin Nizam.
Haberler
AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro
Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı
Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı: “Turizm, Türk ve Yunan halkını birbirine yakınlaştırıyor”
Hayvancılıkta çiçek hastalığı alarmı sürüyor!
Akdeniz Araştırmacılar Gecesi 26 Eylül’de İskeçe’de
Zeybek’ten Mizanlı Türk Azınlık İlkokulu için bakanlığa soru önergesi
Von der Leyen’den Gazze için 2 yıl sonra tavır
İskeçe ovasında bu yıl da güreş coşkusu yaşandı
AB’den uyarı: Yunanistan, KDV direktiflerini uygulamadığı için yargıya gidebilir
Eski bakanın oğulları silah yasasını ihlalden gözaltında