Anasayfa


26-09-2017
İskeçeli gençler “Kerkük” türküsüne klip çekti…
İskeçeli gençlerin oluşturduğu “Errorist” müzik grubu “Kerkük Zindanı” türküsüne klip çekti.
26 Eylül 2017 Salı

Klip geçtiğimiz günlerde grup tarafından youtube kanalında paylaşıldı. Batı Trakyalı gençlerin meşhur Kerkük türküsüne çektikleri klibin tüm çalışmalarını kendileri yaptı.

Geçtimiz aylarda İskeçeli müziksever gençler tarafından kurulan “Errorist” ilk klibini “Kerkük Zindanı” için çekti. Klip, İskeçe’nin Gökçeler köyündeki kullanılmayan eski bir fabrikada çekildi. Türküyü “rock” versiyonda seslendiren grubun klibine youtube kanalından ulaşılabilir.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan “Errorist” grubu üyelerinden Burak Makaracı şunları söyledi: “Grubumuz yakında kuruldu. Daha önce tüm arkadaşlar farklı gruplarda veya kendisi çalışıyordu. Müziği seven, müzikle yaşayan gençleriz. Hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Tüm grup üyelerinde Cem Karaca hayranlığı var.

Biliyorsunuz Cem Kara Kerkük türküsünü yıllar önce seslendirmişti. Bizim de bu türküyü kendi aramızda çalıp söylemişliğimiz vardı. Kayıt ederiz diye konuşmuştuk. Hatta demo bir kayıt bile yapmıştık daha önce. Sonrasında dilimize dolaşmaya başlayınca bizde diğer kayıtları bırakıp bu türküye ağırlık verdik. Biraz da Kerkük’ün gündemde yer alması vesile oldu.

Türkünün kaydını da biz yaptık mix and mastering çalışmasını da biz yaptık. Klip için mekan araştırdık. Terkedilmiş bir tekstil fabrikasında çekim yaptık. Yine hep birlikte kurguladık. İnce ince işlenerek 15 günü aşkın bir sürede anca tamamlandı. Hiç kimseden de bir yardım almadık. Tabi ki bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.”

İlk kliplerini geçen “Errorist” grubu şu isimlerden oluşuyor: Vokal: Burak Makaracı, Bağlama: Okan Duban, Elektro Gitar: Mert Binbaşı, Elektro Gitar: Eren Süleymanoğlu, Bass Gitar: Onur İnce ve Bateri: Mümin Nizam.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu