Anasayfa


26-02-2018
Celal Bayar Azınlık Lisesi’nden gururlandıran başarı!..
Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi büyük bir başarıya daha imza attı. Celal Bayar Azınlık Lisesi, Selanik’te düzenlenen yarışmada Müzik dalında birinciliği elde etti.
26 Şubat 2018 Pazartesi



9 öğrenciden oluşan Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi Müzik Grubu, ülke genelinden 8 seçkin okul arasından birinci oldu. Yarışmanın finalleri 24 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirildi. Selanik’teki yarışmaya katılan Gümülcineli gençler üç eseri Türkçe ve Yunanca olarak seslendirdiler.

Selanik’teki Mandulidi okullarinin duzenledigi sanat yarışmasına bu yıl Müzik dalında katılan ve 9 öğrenciden oluşan ekibin öğretmenliğini Mehmet Mustafa yaptı. Muhteşem bir performans sergileyen azınlık gençleri yarışmadan şampiyonlukla ayrıldı.

Yunanistan çapında yapılan elemelerden sonra Celal Bayar Azınlık Lisesi 8 okulla birlikte finale kaldı. Ekibe birinciliği getiren ve Türkçe – Yunanca sözlerle söylenen şarkılar ise şunlar: Drama Köprüsü, Yiğidim Aslanım ve Üsküdar’a gider iken.

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, yaptığı kısa açıklamada öğrencilerin çok başarılı olduklarını, çok iyi bir performans göstererek ilk sırayı aldıklarını söyledi ve öğrencileri tebrik etti.

Hatırlanacağı gibi Celal Bayar Lisesi 2016 yılında da finale kalmış ve Müzik dalında ikinci sırayı almıştı.

Yapılan sanat yarışmasında müzik dalında birinci olan Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi Müzik Ekibi şu öğrencilerden oluşuyor: Batuhan Hasan (solo şarkı) , Kübra Yunus Halil (solo şarkı) , Faikcan Molla Ahmet (gitar) , Ömer Apti Ömer (piano) , Hüseyin Mustafapaşa (keman) , Buse Doğancalı (flüt) , Sinem Osmanoğlu (saz) , Emre Kahya (saz) ve Talha Ramadan (kahon). Müzik öğretmeni: Mehmet Mustafa.


Haberler


Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’