Anasayfa


09-03-2018
ABTTF’den Brüksel temasları
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 7 Mart Çarşamba günü Avrupa Birliği’nin (AB) merkezi Brüksel’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
9 Mart 2018 Cuma

Başkan Halit Habipoğlu, Başkan Yardımcısı Sami Yusuf, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nde görevli Aykut Garipoğlu’nun yer aldığı çalışma ziyareti kapsamında ABTTF yetkilileri, Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi milletvekilleri Pal Csaky (EPP, Slovakya) ve Csaba Sogor’un (EPP, Romanya) yanı sıra Avrupa Hür İttifakı (EFA) Direktörü Günther Dauwen ile görüştü.

Görüşmelerde, Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili güncel gelişmeler aktarıldı, Brüksel odaklı ortak çalışmalar ele alındı.

Çalışma ziyareti kapsamında ilk görüşme, AP milletvekilleri Slovakya’daki Macar azınlığına mensup Pal Csaky ve Romanya’daki Macar azınlığına mensup Csaba Sogor ile Csaky’nin AP’deki çalışma ofisinde gerçekleştirildi. Görüşmede ABTTF Başkanı Habipoğlu, “Avrupa Birliği (AB) Üyesi Devletlerde Azınlıkların Korunması ve Ayrımcılık Yapılmaması” başlıklı karar tasarısının 7 Şubat 2018 tarihinde AP Genel Kurulu’nda kabul edilmesi için büyük çaba gösteren Csaky’e Batı Trakya Türk toplumu adına teşekkür etti.

Batı Trakya Türk toplumunun eğitim ve din alanında yaşadığı sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunan Habipoğlu, Yunan makamlarının Batı Trakya’da iki dilli azınlık anaokulları açılması taleplerini ısrarla görmezden gelmeye devam ettiğini, Batı Trakya Türk toplumunun seçtiği müftülerin “makam gaspı” suçlamasıyla birçok kez kovuşturmaya uğradığını, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin Kasım 2017’de Selanik’te görülen davada üç yıl ertelemeli yedi ay hapis cezasına çarptırıldığını aktardı.

EFA Direktörü Günther Dauwen ile ABTTF Brüksel Temsilciliği’nde gerçekleştirilen görüşmede ABTTF Başkanı Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim ve din özerkliği ile örgütlenme özgürlüğü alanında yaşadığı güncel sorunları aktardı.

Görüşmede ayrıca geçen Şubat ayında AP Genel Kurulu’nda kabul edilen AB’deki ulusal azınlıklarla ilgili karar ve bu kararın Avrupa’daki azınlıklara etkisine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.


Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı