Anasayfa


12-03-2018
Azınlık mensupları BESADER kampına katıldı
Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (BESADER) her yıl düzenlemekte olan Balkanlı Öğrenciler Kış Kamplarının onuncusu bu yıl 28 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi.
12 Mart 2018 Pazartesi



Protokol konuşmalarıyla başlayan açılış programına katılan Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada Türkiye ve Balkanlar arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.
Yaklaşık 1200 Balkanlı öğrenci ile 100 kadar Balkanlı misafirin katıldığı kampta, Balkanlardan ve Türkiye’den çok sayıda STK yetkilisi, eğitimci, gazeteci, siyasetçi ve kanaat önderi yer aldı.

Yunanistan-Batı Trakya’yı temsilen GTGB Başkanı Necat Ahmet ve Genel Sekreter Nihat Binbaşı, İTB Eğitim Koordinatörü Cemali Tahir ile DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı Bahri Belço katıldı.

BESADER kış kampına ayrıca Atina’dan Yunanistan Müslümanları Derneği Başkanı Naim Elghandour ve aynı dernekte yetkilisi Anna Stamu da katıldı.
Kamp programı dahilinde ayrıca ülke çalıştayları da düzenlendi.
Kamp sürecinde Yunanistan’dan gelen öğrenciler iki ayrı çalıştay gerçekleştirdi. Yunanistan’ın Azınlık Politikası ve Azınlık Problemleri başlığı altında düzenlenen çalıştayda, GTGB Başkanı Necat Ahmet ve Genel Sekreteri Nihat Binbaşı, İTB Eğitim Koordinatörü Cemali Tahir ve DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı Bahri Belço görüşlerini dile getirdiler ve sorulan sorulara cevap verdiler.

Çalıştaya katılan öğrenciler Yunanistan’a farklı bir açıdan bakma fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

Kamp boyunca katılımcılar ve öğrenciler arasında çeşitli spor dallarında yarışlar düzenlendi. Şampiyon takımlara ve dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalar verildi. Organizasyon, 4 Mart Pazar günü kapanış programı ile sona erdi.


Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı