Anasayfa

14-03-2018
FIFA’dan Futbolda "Grexit" açıklaması
FIFA’nın Yunanistan için kurduğu komitenin başkanı Herbert Hubel, Yunan takımlarının uluslararası turnuvalardan çekilme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.
14 Mart 2018 Çarşamba

Hubel, FIFA’nın Yunanistan gözlem komitesi ve üst düzey Yunan spor yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrası basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan’da yaşanan şiddet olaylarının ardından tavsiyelerde bulunmak üzere Atina’ya geldiklerini anlatan Hubel, "Silahların ortaya çıktığı bir stada nasıl çocuklarımızı getireceğiz? Stat dışında da yaşanan tehdit ve şantaj olaylarının farkındayız. Bunlar kabul edilemez." diye konuştu.

Hubel, Yunanistan Süper Ligi’nin hükümet tarafından güvenlik gerekçesiyle durdurulmak zorunda kaldığını ve tüm seçeneklerin masada bulunduğuna dikkati çekerek, "(Uluslararası turnuvalarda) ’Grexit’ artık o kadar uzak bir ihtimal değil. Yunan futbolu uçurumun kenarına geldi." ifadelerini kullandı.

Tarafların bir araya gelerek bir çözüme ulaşması gerektiği çağrısında bulunan Hubel, "Durumun gerçekten ciddi olduğunu belirtmek istiyorum. Ligin yeniden başlaması için şiddetin kesinlikle sona ermesi gerekli." değerlendirmesinde bulundu.

PAOK Başkanı Ivan Savvidis’in, takımının ligin 25. haftasında 0-0 devam eden mücadelenin uzatma dakikalarında Selanik ekibinin attığı golün ofsayt gerekçesiyle sayılmamasının ardından 4 koruması eşliğinde ve belindeki silahla sahaya girmesi tartışmalara neden olmuştu.

Yunan hükümeti, maçın ardından ülkedeki en üst düzey futbol organizasyonu olan Yunanistan Süper Ligi’ni durdurma kararı almıştı.



Haberler


Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinde “Onur Günü” etkinliği

Gümülcineli profesör, 5G ile uzaktan böbrek taşı ameliyatı gerçekleştirdi

Yargıtay, Aleksandros Yiotopulos’un tahliyesine itiraz etti

Gümülcine Belediyesi, GAS Gümülcine’nin Elite League’e dönüşünü kutluyor

Batı Trakya’da silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı, 25 tabanca ele geçirildi

Mustafa Şentop İskeçe Müftülüğünü ziyaret etti

“Kurban kesimi serbest, kurallara uymak şart”

Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Trampa’dan bayram mesajı

Arnavutluk, Çekya ve Gürcistan’dan heyet Gümülcine Belediyesinde

OPEKEPE yolsuzluğuna yeni operasyon: 20 gözaltı

Olimpiakos, Basketbol Avrupa Ligi’nde 4. şampiyonluğunu elde etti

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundaki bayramlaşma töreni Perşembe günü yapılacak