Anasayfa

14-03-2018
Terör örgütü DHKP-C üyesi Hazal'ın iadesi reddedildi
Başkent Atina’da kasım ayında yakalanarak tutuklu yargılanan terör örgütü DHKP-C üyesi Hazal Secer’in Türkiye’ye iadesi talebini reddedildi.
14 Mart 2018 Çarşamba

Atina İstinaf Mahkemesi hakimleri, sanık Secer’e ilişkin Türkiye’nin iade talebine red kararı verdi.

Savcı Urania Stathea, sanığın Türkiye’de adil yargılanmayacağı ve iade dosyası haricindeki suçlardan da yargılanması ihtimalinin bulunduğu gerekçesiyle iadenin reddi yönünde görüş belirtti.

Savcının mütaalası yönünde karar alan Yunan hakimler de red kararına ilişkin, Türkiye’nin iade dosyasındaki Secer’e yönelik suçlamaların terör faaliyeti ve suç öğesi içermediği değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan’da yargılanması devam edecek olan Secer, mahkemenin ardından yeniden hapishaneye gönderildi.

Yunan yargısı, daha önce diğer örgüt üyeleri Mehmet Doğan ve Şadi Naci Özpolat’a ilişkin de Türkiye’nin iade taleplerini reddetmişti.

Kasım ayı sonunda Atina’da üç hücre evine düzenlenen operasyonla yakalanan 9 DHKP-C üyesi, "patlayıcı madde ve silah bulundurmak", "terör örgütü üyesi olmak" ve "sahte belge bulundurmak" suçlamalarıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı.

Terörle mücadele ekiplerinin operasyonunda, bomba yapımında kullanılan malzemeler, patlayıcı madde ve sahte kimlik de ele geçirilmişti.

Yakalanan terör örgütü üyeleri arasında, 2013’te Türkiye’de AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının faili olan, ardından mühimmat yüklü bir botun Sakız Adası’ndan Türkiye’ye geçirilmesine ilişkin Yunanistan’da yakalanan Hasan Biber isimli örgüt üyesi de bulunuyor.



Haberler


Başbakan Miçotakis, Portekiz Başbakanı Montenegro ile görüştü

Yunanistan’da gümrük memurları iş bırakma eylemine hazırlanıyor

Halit Habipoğlu: “Amaç Türk azınlık okul sisteminin tasfiye edilmesi”

İTB Gençlik Buluşmalarının konuğu İbrahim Baltalı

Aşırı sıcaklar nedeniyle açık alan çalışmaları kısıtlandı

Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişlerine yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı