Anasayfa

19-03-2018
Dışişleri Bakanı’na bir tehdit mektubu daha
Dışişleri Bakanı Kocias’a içinde kurşun bulunan tehdit mektubu gönderildi
19 Mart 2018 Pazartesi

Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’a içinde kurşun ve ölüm tehdidi içeren ifadelerin yer aldığı bir mektup daha gönderildiği bildirildi.

Haber ajansı AMNA’nın haberinde, hafta içinde gönderilen mektubun ve içindeki kurşunun incelenmek üzere emniyet birimlerine gönderildiği belirtildi.

Yunanistan ve Makedonya arasındaki "isim sorununun" çözümüne ilişkin müzakerelere tepki olarak gönderildiği düşünülen mektupta, bakan ve ailesine yönelik tehdit ifadelerinin bulunduğu kaydedildi.

Kocias’a, geçen ay başında da aşırı sağcı kişiler tarafından gönderildiği tahmin edilen benzer bir tehdit mektubunun daha ulaştığı açıklanmıştı.
Geçen ay ayrıca Yunan ve Makedon hükümetleri arasında "isim sorununa" yönelik müzakerelerde, "Makedonya" ifadesi geçen muhtemel yeni bir isme karşı çıkan yüzbinlerce gösterici, Atina’da toplanarak görüşmelere karşı protesto düzenlemişti.

İki ülke arasında başlayan müzakereler kapsamında, Makedonya hükümetinin Üsküp’te daha önce "Büyük İskender" olarak isimlendirilen havalimanının adını değiştirmesinin ardından Kocias’ın 22 Mart’ta, uzun süre sonra bir ilki gerçekleştirerek Atina’dan doğrudan Üsküp’e uçması planlanıyor.

İki hükümet arasındaki müzakerelerde, "Yeni Makedonya", "Yukarı Makedonya" ve "Kuzey Makedonya" gibi isimler masada bulunuyor.


Haberler


Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı