Anasayfa


19-03-2018
Geleneksek Domruköy mevlidi hava muhalefetine rağmen gerçekleşti
Rodop iline bağlı Domruköy’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen köy mevlidi bu yıl 18 Mart Pazar günü gerçekleşti.
19 Mart 2018 Pazartesi



Her yıl yoğun bir katılımla yapılan Domruköy mevlidi bu yıl hava mualifetinden dolayı geçen yıllara oranla daha düşük bir katılımla gerçekleştirildi.

Mevlit sonrası kılınan öğle namazının ardından katılımcılar, köy halkı tarafından evlerine davet edilerek yemek ikram edildi.

Etkinlik Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’ne bağlı İlahi Grubu’nun Mevlid-i Şerif okumasıyla başladı. Daha sonra mevlidin duasını Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı. Ardından Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şerif konuşmasında Üç Aylar’ın İslam dini açısından önemli aylar olduğunu, bu aylarda manevi pazarların kurulduğunu dile getirerek, bu aylarda yapılan sevapların daha fazla olduğunu ifade etti.

Mevlide, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos İbrahim Sakli, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Rodop ili SİRİZA Milletvekili Mustafa Mustafa, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir eski belediye başkanı İbrahim Şerif, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram ve eyalet meclis üyeleri Tarkan Multaza, Mustafa Katrancı, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, GTGB Başkanı Necat Ahmet, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Naim Kazım ve Türkiye’den Bursa - Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Ünal Aksoy katıldı.




Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı