Anasayfa


19-03-2018
“Azınlık olmadan azınlık eğitimi kongresi” Gümülcine’de yapıldı
Yunanistan Eğitimciler Federasyonu ve Trakya İlköğretim Dernekleri tarafından düzenlenen Batı Trakya Türk azınlığının eğitimiyle ilgili kongre 14-15 Mart tarihlerinde Gümülcine'de Cris & Eve otelinde yapıldı.
19 Mart 2018 Pazartesi

Gümülcine’deki kongreye Yunanistan'ın öğretmen dernekleri yönetim kurulu üyeleri, öğretmen sendikaları idari kurul üyeleri, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ndeki anaokulu ve ilkokullardan eğitimciler ve ülke genelindeki tüm öğretmen derneklerinden birer temsilci katıldı. Azınlıktan hiçbir eğitimci veya temsilcinin konuşmacı olarak davet edilmemesi azınlığın tepkisine neden oldu.

Kongrede tapılan konuşmalarda ana fikir olarak azınlık eğitiminin kötü olduğu ve azınlık okulu yerine Türkçe müfredatın yer almadığı devlet okullarının tercih edilmesi gerekliliği ve azınlık bölgelerine devlet okullarının açılması talebi oldu. Bu konuda vurgulanan nokta, devletin azınlık okullarının yer aldığı bölgelerde bir de devlet okulunun yapılmasıydı.

ÖĞRETMEN DERNEKLERİ KONGREYE KATILMADI

Rodop- Meriç İlleri ve İskeçe SÖPA Mezunu Öğretmenleri Dernekleri, Yunanistan Eğitimciler Federasyonu ve Trakya İlköğretim Dernekleri tarafından “Azınlığın Eğitimi” konulu kongre ile ilgili rahatsızlıklarını ve endişelerini Batı Trakya Türk Azınlığı ile paylaşarak izleyici olarak davet edildikleri kongreye katılmadı.

İki derneğin ortaklaşa yaptıkları açıklamada, “Azınlığın Eğitimi”nin ele alınacağı iki günlük kongreye derneklerinden kimsenin konuşmacı olarak davet edilmemesi ve sadece dinleyici olarak davet edilmeleri nedeniyle kongreye katılmama kararı aldıkları belirtilmişti.

Foto: xronos.gr

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup