Anasayfa

22-03-2018
Atina’daki şehit Türk diplomatlar için tören
Atina’da şehit edilen diplomatlar ve aile üyeleri için Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde "Anı Köşesi" açıldı.
22 Mart 2018 Perşembe



Yunanistan’da şehit edilen diplomatlar ve aile üyeleri için Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde tesis edilen "Anı Köşesi"nin açılışı yapıldı.

Şehitlerden İdari Ataşe Galip Özmen, kızı Neslihan Özmen, Müsteşar Haluk Sipahioğlu ve Basın Ataşesi Çetin Görgü’nün kara kalem resimlerinin yer aldığı köşenin açılışı için anma töreni büyükelçilik binasında düzenlendi.

Törene, Büyükelçilik Müsteşarı Mehmet Şekerci ve Atina-Pire Başkonsolosu Oya Yazar’ın yanı sıra Demokratik İttifak Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, askeri ataşeler, diplomatik misyon üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin anısına saygı duruşunun ardından konuşma yapan Şekerci, Türkiye gibi Yunanistan’ın da terör saldırılarında kurbanlar vermiş bir ülke olduğunu ifade etti.

17 Kasım ve ASALA terör örgütleri tarafından şehit edilen diplomatların her zaman anılacağını vurgulayan Şekerci, "Atina’daki arkadaşlarımız ve dünyanın çeşitli bölgelerinde şehit edilen diğer 36 şehidimiz hiçbir zaman unutulmadı. Bugün bizlerle değiller ancak hatıraları her zaman bizimle olacak." diye konuştu.

Şekerci ayrıca Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik’in, dün yaşamını yitiren emekli büyükelçi ve eski MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın cenazesine katılmak üzere Ankara’da bulunması sebebiyle törene katılamadığını belirtti.

Şekerci, Bölükbaşı’nın Atina’da da diplomat olarak görev yaptığını ve o dönemde düzenlenen bir terör saldırısından kurtulduğunu da hatırlattı.

Şehit diplomatların kara kalem resimlerinin ressam Sertap Yeğin tarafından çizildiği belirtildi.



Haberler


Müftü Trampa Edirne merkezli “Balkan Araştırmaları Merkezi” kurulmasını önerdi

Balkanlar’dan gelen din alimleri Edirne’de buluştu

ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda