Anasayfa

26-03-2018
Kammenos yine Türkiye'yi hedef aldı
Savunma Bakanı Panos Kammenos, "Osmanlı İmparatorluğu’nun hayalini kuranlar 1821’de Yunanistan’da nasıl bozguna uğradıklarını hatırlasın." ifadelerini kullandı.
26 Mart 2018 Pazartesi

Savunma Bakanı Panos Kammenos, 25 Mart milli bayramı nedeniyle düzenlenen askeri geçit töreninden sonra Türkiye'ye karşı sert açıklamalar yaptı.

Kammenos, Yunanların 1821'de Osmanlı İmparatorluğu'na karşı bağımsızlık isyanının başlatmalarının 197'nci yıl dönümünde, "Yunan mücahitler 1821'de çok güçlü Osmanlı İmparatorluğu'nu bozguna uğrattılar. Büyük Osmanlı İmparatorlukları düşünenler, 1821'i hatırlamalıdır. Ulusal egemenliğimizden şüpheye teşebbüs edeni, 1821'de olduğu gibi bozguna uğratırız" dedi.

Kammenos, Meriç bölgesinde yakalanan ve tutuklanan iki Yunan askerinin derhal serbest bırakılması için dost ve müttefik ülkelere destek vermeleri çağrısında da bulundu.

Ege'de Psara adasındaki milli bayram törenine katılan Başbakan Aleksis Çipras da iki Yunan askerine değindi ve Yunanistan'a geri dönmeleri için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi.

Haberler


Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı