Anasayfa


26-03-2018
Başkonsolos Ömeroğlu, Müftü Mete ve İTB’yi ziyaret etti
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu İskeçe’de ziyaretlerde bulundu.
26 Mart 2018 Pazartesi



Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, 26 Mart Pazartesi günü İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti.

Başkonsolosu Ömeroğlu ilk olarak İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi makamında ziyaret etti. Başkonsolos Ömeroğlu’nu Müftü Mete ve müftülüğe bağlı din görevlileri karşıladı. Başkonsolos Ömeroğlu, İskeçe Müftüsü Mete’den müftülüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “T.C.Gümülcine Başkonsolosu Sn.Murat Ömeroğlu ziyaretimize geldi.Teşekkür eder yeni görevinde başarılar dileriz.”

Başkonsolos Ömeroğlu daha sonra İskeçe Türk Birliği’ne geçti. Başkonsolos Ömeroğlu, dernek girişinde İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, dernek yöneticileri ve geleneksel kıyafetli kızlar tarafından karşılandı.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Başkonsolos Ömeroğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek görevinde başarılar diledi. İskeçe Türk Birliği’nin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın ilk sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Ahmetoğlu, derneğin yaptığı çalışma ve faaliyetlerle toplumun kültürel değerlerini yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalıştığını belirtti. 91 yaşına giren İskeçe Türk Birliği’nin 35 yıldır bir hukuk mücadelesi verdiğini anlatan Ozan Ahmetoğlu, “10 yıl önce verilen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının bir gün mutlaka uygulanacağını ve bu tarihi derneğin resmiyetinin iade edileceğine inanıyoruz,” dedi.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da yaptığı konuşmada, kendisine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti. İskeçe Türk Birliği’nin azınlığın en önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Ömeroğlu, derneğe faaliyetlerinde başarılar diledi.

Ziyaret sonunda Başkonsolos Ömeroğlu ve İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu karşılıklı olarak hediye takdiminde bulundular. Başkonsolos Ömeroğlu’na İskeçe’de gerçekleştirdiği ziyaretlerde Muavin Konsolos İbrahim Saklı da eşlik etti.

Haberler


Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti