Anasayfa


28-03-2018
Erdoğan'dan AB yöneticilerine: “Adaletten büyük değilim”
Türkiye Cumhurbaşkanı, Varna'da kendisinden iki Yunan askerinin serbest bırakılmasını isteyen AB yöneticilerine darbeci askerleri hatırlattı ve "Ben adaletten daha büyük değilim. Olay yargı aşamasında." dedi.
28 Mart 2018 Çarşamba

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'ın Varna kentinde katıldığı AB -Türkiye Liderler Zirvesi'nden dönerken uçakta temaslarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Görüşmelerde Kıbrıs ve Yunanistan ile ilişkiler konusunun da gündeme geldiğini söyleyen Erdoğan, “Kıbrıs ve Yunanistan ile ilişkilerimiz üzerinde de duruldu. Sınırı geçerek askeri bölgemize girdikleri için tutuklanan iki Yunan askerinin durumu konuşuldu. 'Siz çok büyük bir ülkesiniz, siz büyük bir cumhurbaşkanısınız, o iki askerin bırakılmalarını sağlayın' dediler. Ben de cevaben, 'Ben adaletten daha büyük değilim. Olay yargı aşamasındadır. Yargı makamlarının verecekleri kararı beklemek lazım' dedim.

DARBECİ ASKERLERİ HATIRLATTI

AB liderine Yunanistan’a kaçan darbeci askerler konusunu da hatırlattığını söyleyen Erdoğan, “Tabii ki iki asker konusunun üzerinde bu denli duranların, Türkiye'de darbeye karıştıktan sonra Yunanistan'a kaçan Türk askerlerinin bize iadesi meselesi üzerinde hiç durulmamasının hakkaniyetle bağdaşmadığını da anlattım. Biz elbette iki olay arasında herhangi bir bağ kurmuyoruz. Ama bizim ülkemize darbe yapanlar hâlâ Yunanistan'da. Biz kendilerinden istediğimiz halde bize vermediler.” ifadelerini kullandı.


Haberler


Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi