Anasayfa


28-03-2018
Avrupa’da çeşitlilik için 1 milyon imza kampanyasında sona yaklaşıldı
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) asil üyesi olduğu Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) “Azınlıkları Koruma Paketi” başlıklı Avrupa Vatandaşları Girişimi için başlatılan 1 milyon imza kampanyasında son haftaya girildi.
28 Mart 2018 Çarşamba

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) asil üyesi olduğu Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) “Azınlıkları Koruma Paketi” başlıklı Avrupa Vatandaşları Girişimi için başlatılan 1 milyon imza kampanyasında son haftaya girildi. Avrupa’da yaşayan ulusal ve dilsel azınlıklar için Avrupa genelinde bir koruma mekanizmasının oluşturulması ve Avrupa’daki dilsel ve kültürel çeşitliliğin güçlendirilmesini amaçlayan girişim 3 Nisan 2017 tarihinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından tescil edilerek Haziran 2017’de imzaya açılmıştı.

Girişim için 3 Nisan tarihinde sona erecek kampanya ile AB üyesi en az yedi farklı ülkeden 1 milyon imzanın toplanması gerekiyor. Kampanyada şu ana kadar yaklaşık 985 bin imzaya ulaşılmış olup 1 milyon hedefi için sadece 15 bin civarında imzaya ihtiyaç var.

AB üyesi bir ülkede sürekli ikamet eden veya AB üyesi bir devletin vatandaşı olan herkes “Azınlıkları Koruma Paketi” isimli girişime imzalarıyla destek verebilir. Almanya’da sürekli ikamet eden ve Yunan vatandaşı olan Batı Trakya Türkleri’nin yanı sıra Alman vatandaşlığına sahip tüm Türkler de kampanyaya Almanya’dan imza vererek destek olabilirler.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri’nin temsilcisi ABTTF, Alman vatandaşlığı veya AB devletlerinden herhangi birinin vatandaşlığına sahip tüm Türkleri Avrupa’daki dilsel ve kültürel çeşitliliğin güçlendirilmesini amaçlayan girişim için başlatılan kampanyaya dahil olarak imza vermeye çağırdı.

ABTTF tarafından yapılan açıklamada, “Vereceğiniz imzalar, Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türkleri dahil Avrupa’da yaşayan tüm ulusal ve dilsel azınlıkların haklarını garanti altına almak için genel bir koruma mekanizması oluşturulmasını amaçlayan girişimin başarıyla sonuçlanması için büyük önemdedir.” Denildi.

Kampanyaya destek olmak için “Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi - 1 Milyon İmza Kampanyası”nın http://www.minority-safepack.eu/main/index adresindeki ana sayfasında yer alan “İmzala” butonuna basılması, ardından açılan https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/ adresindeki yeni sayfada “Lütfen ülkeyi seçiniz” ibaresinde yaşadığınız ülkeyi seçerek formun eksiksiz şekilde doldurulması ve nihayetinde “Destekle” butonuna basılarak formun gönderilmesi gerekmektedir.


Haberler


Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu