Anasayfa

28-03-2018
Tunca, Meriç ve Arda nehirlerinin debisi arttı
Etkili olan yağışlar sonrası Tunca, Meriç ve Arda nehirlerinin debisi yükseldi.
28 Mart 2018 Çarşamba

Son günlerde etkili olan yağışlar ile nehir debilerinin yükselmesi nedeniyle Türkiye ve Yunanistan'da binlerce dönüm arazı sular altında kaldı.

Evros bölgesinde, nehir sularının yüksekliğinin tehlikeli seviyeye çıkması ve birçok arazinin sular altında kalmasıyla, bölge yetkilileri de alarma geçmiş durumda.

Edirne'de Meriç ve Tunca nehirlerin yanı sıra, Arda nehri için de "kırmızı alarm" verildiği ve Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün tedbir amaçlı olarak trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Pazarkule sınır kapısını kullanmak isteyen sürücüler tarihi köprüler trafiğe kapalı olduğundan, Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nü kullanıyor.

Öte yandan, 27 Mart Salı günü öğleden sonra etkili olan fındık büyüklüğünde dolu, Edirnelilere zor anlar yaşattı. Şiddetli dolu yağışından korunmak isteyenler dükkanlara ve apartmanlara sığındı. Dolu yağışı nedeniyle trafik akışında da aksamalar yaşandı. Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı sonucu yerler beyaza büründü.


Haberler


Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi

ABD ara seçimlerinde Demokratlar Kongrenin iki kanadında da çoğunluğu aldı

Velilerden İsrail’in İskeçe’deki okula ekipman bağışlamasına tepki

OPEKEPE skandalı büyüyor

Dün “kabul edilemez” dediği yerde bugün kendisi duruyor!

BM’de Yunanistan’ın insan hakları sicili incelendi

MÜFTÜLER ATANDI, KOLTUKLAR YERİNİ BULDU… PEKİ İRADE NEREDE?

2027 yılı taşıt vergileri myCAR’da erişime açıldı