Anasayfa

30-03-2018
Savunma Bakanı Kammenos yine Türkiye'yi hedef aldı
Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türkiye'nin eylemleriyle Avrupa değerlerinden giderek uzaklaştığını iddia etti.
30 Mart 2018 Cuma

Savunma Bakanı Panos Kammenos, ziyaret ettiği Ermenistan'da yine Türkiye'ye yüklendi.

Kammenos, Erivan’da Ermeni mevkidaşı Vigen Sarkisyan ile ortak basın toplantısında, "Türkiye’nin Avrupa değerlerine, uluslararası hukuk ve insan haklarına saygıya yaklaştığını görmek isterdik. Ancak Erdoğan’ın açıklamaları ve aldığı kararlar Türkiye’yi Avrupa, uluslararası hukuk ve uluslararası toplumdan uzaklaştırıyor" dedi.

Kammenos, "Türkiye'ye barışı istediğimizi anlatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ancak tarihte, büyük Osmanlı İmapartorluğu'nun 1821'de Yunanistan'da yenildiğini de hatırlatmamız gerek" ifadelerini kullandı.

Yunanistan ile Ermenistan'ın her zaman birlikte olduklarını ve gelecekte de birlikte olacaklarını söyleyen Kammenos'un, "Ortak değerlerimiz, ortam tarihiniz, biri Ermeni halkı diğeri Pontus Hellenizmi'ne yönelik iki büyük soykırımda ortak kurbanlarımız var. Ermenistan'a her gelişimde kendimi kardeş bir ülkede hissediyorum." ifadeleri dikkat çekti.


Haberler


Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”

Trakya Tarım Kooperatifi 2026 üretim yılı kayıtlarına başladı

İskeçe Müftülüğünün Dini İlimler Sohbetleri aralıksız sürüyor

Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Başkonsolos Aykut Ünal oldu